*Nettavisen* Økonomi.

Tjente nesten 100 millioner på egen bank

Foto: Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)

Bjørn Kjos fortsetter å levere.

20.02.12 10:57

Bjørn Kjos, som i november 2007 startet med bankdrift fortsetter den sterke veksten her. Det fremkommer av tallene som ble lagt fram mandag.

Resultatet for hele året til Bank Norwegian ble 96,8 millioner kroner. Til sammenligning var resultatet året før på 34,9 millioner kroner. Resultatveksten på årsbasis kan forklares ifølge Norwegian hovedsakelig av sterk utlånsvekst, økt kostnadseffektivitet samt bedre kredittkvalitet.

Administrerende direktør og hovedaksjonær i Norwegian, Bjørn Kjos, forteller at motivet med å starte bankvirksomhet, var lojalitetsprogrammet.

- Vi startet faktisk banken vår for at vi kunne ha et bra system for å håndtere lojalitetsprogrammet vårt. Det var sønnen min som hadde ideen og han leder i dag programmet, sa Bjørn Kjos til NA24 i forbindelse med «Det store intervjuet»

Nå har Norwegian over 1,3 millioner lojalitetskunder i sitt bonusprogram, som ble startet for noen få år siden.

Bank Norwegian startet driften 19. november 2007. Banken har ved utgangen av 2011 en kundemasse på 150.700 kunder, fordelt på 18.900 lånekunder, 40.900 innskuddskunder og 90.900 kredittkortkunder.

Flyselskapet Norwegian eier 20 prosent av banken gjennom selskapet Norwegian Finans Holding. Ettersom det i utgangspunktet kun er lov å eie ti prosent av en bank i Norge innebærer det at selskapet har fått dispensasjon til en større eierandel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag