*Nettavisen* Økonomi.

Tjente på Valla-avgang

Flere satset penger og vant på at Gerd-Liv Valla var ferdig i LO.

09.03.07 22:34

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det viser tall fra spill- og underholdningsselskapet expekt.com. Oddsen for at Valla-veien bar rett vest før første april var på 4,35, og de som satset tusenlappen på dette kan nå vente seg 4350 kroner inn på kontoen. Det var flere som satset penger på at Gerd-Liv Valla skulle gå av enn det var spill på hvem som vant Rally Norway.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg har ingen skrupler med å betale ut penger på Vallas skjebnedag, sier Henrik Mandal, markedssjefen i Expekt.com til NA24.

Til sammen 500 mennesker var med i veddemålet, og rundt 150 nordmenn satset i Vallas disfavør. Flertallet trodde altså at LO-lederen ville ri av seg stormen. En fortsatt Valla-ledelse ville bare innkassert 200 kroner dersom man satset 1000-lappen.

- De fleste satset mellom 100 og 2000 kroner, sier Mandal.

Mandal sier det er vanlig at oddssetting blir brukt som indikator på hva ekspertene tror blir utfallet av en sak i Europa og han mener derfor det nok er overraskende for folk flest at Valla nå takker for seg.

Det er ikke dagligdags i Norge å vedde på politikeres skjebneutfall, men siden Valla feide både Rally-Solberg og Sebastian Loeb av banen, legger Mandal gjerne ut flere bets med politisk innhold på siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.