NA24.no

To Acta-siktede løslatt

Foto: Faksimile / Jan Tore Glenjen (Acta.no / Stavanger Aftenblad)
Sist oppdatert:
Siktelsene opprettholdes.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- To av de pågrepne ble løslatt sent i går kveld, men siktelsen opprettholdes, sier politiadvokat Gro Stangeland i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

Hun informerer at de to løslatte er kvinnen (38) og den av de siktede (54) som bor i Sør-Trøndelag.

Vurderes fortløpende
- Vi vurderer blant annet fengsling opp mot faren for ødeleggelsen av bevis og hvorvidt det foreligger unndragelsesfare, og vurderte at vilkårene for fortsatt varetektsfengsling av de to ikke forelå, sier Stangeland.

Selv om to av de siktede nå er løslatt, påpeker hun at varetektsfengsling for de øvrige vurderes fortløpende i saken.

- Vi har innhentet et omfattende materiale som nøye skal gjennomgås og avhørene fortsetter. Ettersom etterforskningen tar form vil vi fortløpende vurdere om vi skal begjære varetektsfengsling for de øvrige, sier Stangeland

Har fortsatt tid
Politiet har muligheten til å begjøre varetektsfengling innen 70 timer etter pågripelsen.

- Vi kommer til å gå ut med informasjon hvis de siktede fremstilles for varetektsfenglsling i løpet av tirsdag, avslutter Stangeland.

- Vis hensyn
Etterforskningsledelsen skriver i pressemeldingen at de ser seg nødt til å beklage at mediene tirsdag har identifisert personer som kun er siktet i en sak.

Hun mener mediene med det har påført de siktede, samt deres nærmeste, en belastning langt utover det som er vanlig i straffesaker.

Hun oppfordrer dermed mediene til å ta helomvending.

- Vi ber derfor pressen i det videre om å vise hensyn og bevege seg innenfor normale presseetiske regler for denne typen saker, sier Stangeland i meldingen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere