*Nettavisen* Økonomi.

To år for Hermansen

Foto: (SCANPIX)

Tidligere gruvedirektør Robert Hermansen dømmes til to år i fengsel.

03.10.11 17:41

Den tidligere direktøren i Store Norske Spitsbergen Kullkompani, Robert Henriksen, dømmes til to års fengsel. Det opplyser TV2.

Hermansen er også dømt til å betale tilbake 3,9 millioner kroner i erstatning.

Aktors krav var opprinnelig på to år og åtte måneder, i tillegg til en erstatning på 4 millioner kroner i erstatning. Retten reduserte altså straffen i forhold til aktors ønsker.

Tilsto korrupsjon
Hermansen sto tiltalt for grov korrupsjon for å ha mottatt 4 millioner kroner fra Store Norskes leverandør Kristian Jebsens Rederi. Han innrømmet til slutt at han hadde mottatt pengene fra rederiet.

«Tidligere administrerende direktør har avgitt en uforbeholden tilståelse, og saken vil behandles som en tilståelsessak. Øvrige forhold er henlagt etter bevisets stilling. », skrev Økokrim i en pressemelding i begynnelsen av august.

Økokrim henla samtidig en siktelsene mot Leonard Nilsen & Sønner i forbindelse med etterforskningen av Store Norske.

TV2 sentrale
Det var TV-kanalen TV2 som dro opp korrupsjonssaken. Deres avsløring førte til at det ble reist tiltale mot Kristian Jebsen Rederi AS, som skipet kull for Store Norske, for grov korrupsjon.

I sakskomplekset ble også Leonard Nielsen & Sønner AS, samt personer i selskapet vært siktet. For samtlige er alle forhold henlagt etter bevisets stilling.

Påtalevedtaket omfatter ikke siktelsen mot en tidligere konsulent i Store Norske. Denne delen av saken er ikke ferdigbehandlet. For øvrig er sakskomplekset avgjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.