(Estate nyheter/Nettavisen): Tirsdag ettermiddag ble det kjent at Baard Schumann går som direktør i Selvaag Eiendom.

Den overraskende nyheten ble kjent i 15-tiden tirsdag ettermiddag gjennom en melding fra selskapet. Meldingen er kort, men etterlater ingen tvil om at initiativet til fratredelsen ikke kommer fra Schumann selv.

Nettavisen har vært i kontakt med Schumann.

- Hvorfor slutter du hos Selvaag?

- Det kan jeg dessverre ikke kommentere på grunn av avtalen med styret, men jeg forsvinner nok ikke ut av bransjen, sier Schumann til Nettavisen.

- Hvor lang karantene får du?

- Ett år, sier Schumann til Nettavisen.

Går fra Møller

Senere tirsdag fikk Nettavisen bekreftet at administrerende direktør Ola T. Gjørtz også forlater sin stilling.

- Ola T. Gjørtz har sagt opp sin stilling som administrerende direktør for Møller Eiendom , en stilling han har hatt siden 2010, sier styreleder i Møller Eiendom, Øyvind Schage Førde til Nettavisen.

Møller avviser at det er noen sammenheng mellom dette, og at Schumann går fra Selvaag Eiendom.

- Bakgrunnen er en uenighet mellom Gjørtz og styret om samarbeidet mellom Møller Eiendom og Møller Mobility Group, og en reaksjon fra Ola T. Gjørtz i forbindelse med dette som etter styrets oppfatning vanskelig kan forenes med å fortsette som administrerende direktør, sier Førde.

Thomas Sletten er konstituert som administrerende direktør i Møller Eiendom og vil fungere i stillingen inntil videre. Prosessen med å rekruttere ny toppleder vil starte umiddelbart, og selskapet håper at en ny toppleder er på plass i løpet av de neste månedene.

Spekulerer i uenighet

I børsmeldingen fra Selvaag står det «Etter initiativ fra styret i selskapet, fratrer Baard Schumann stillingen som administrerende direktør i Selvaag Bolig ASA med umiddelbar virkning».

Ved utgangen av første kvartal hadde Selvaag Bolig 1.511 boliger for 7.032 millioner kroner under bygging. Verdien er 692 millioner kroner høyere enn på samme tid i fjor og 73 prosent er allerede solgt.

Suksessen har gitt solide utbytter til Selvaag-familien.

- Sparken?

Nettavisen har snakket med kilder i meglermiljøet som spekulerer i at uenighet om videre lønn og godtgjørelse skal være årsaken til at partene nå skilles ad.

– Alt tyder på at han har fått sparken. Hadde det vært en lengre overveielse som hadde ligget bak, hadde de utnevnt en ny administrerende med en gang, sa fondsforvalter Jan Petter Sissener til E24.

Olav H. Selvaag

Styreleder Olav H. Selvaag vil inntil videre fungere i stillingen som administrerende direktør. Selvaag går derfor ut av styret, og Gisele Marchand er konstituert som styreleder.

Det fremgår ikke hvorfor Schumann må gå, og det understrekes av selskapet at man heller ikke ønsker å opplyse om det:

– Partene er enige om å ikke kommentere fratredelsen ut over denne meldingen, avsluttes det i meldingen fra selskapet.

Falt på børsen

Nyheten ble ikke godt mottatt på Oslo Børs, hvor Selvaag Bolig ved 16-tiden var blant dagens tapere, med en endring ned på 4,6 prosent.

Baard Schumann har vært administrerende direktør i Selvaag Bolig siden 2008. Han har tidligere vært administrerende direktør i NCC Bolig, markedsdirektør i Peab Bolig og regionsjef i DnB Eiendom. Schumann er også styreleder og styremedlem i en rekke boligutviklingsselskaper.

– Jeg blir alltid overrasket når ledere for vellykkede bedrifter må gå på dagen, men det er ikke min jobb å spekulere på årsaken til at han går. Baard er dønn lojal, så han har ikke sagt noe til meg, sier Obos-sjef Daniel K. Siraj til Dagens Næringsliv.

Baard Schumann er blant kandidatene i Estate Medias bransjekåring som pågår akkurat nå, hvor leserne av Estate Nyheter skal stemme frem hvem som er Eiendomsbransjens mektigste.

Les flere saker fra Estate nyheter