NA24.no

To millioner nordmenn ringer til denne gutten

(Youtube)
Sist oppdatert:
Ikke se bort fra at du er én av disse.

Som mange nok allerede har hørt har Norges desidert største bank tatt i bruk klassiske julesanger.

For når du ringer kundeservice i banken på nummer 04800 er det nå en Sølvgutt som synger hvilken knapp du skal trykke på.

Hvis det er ventetid på kundesenteret vil Sølvguttene også synge mer tradisjonelle julesanger for dem som venter, som «Glade jul» og «Det kimer nå til julefest».

- Vi har vært samarbeidspartner med Sølvguttene siden 1989, og vi ville synliggjøre vårt samarbeid i over 20 år. Ideen om å synge julelønna inn på telefon kom til i samarbeid med reklamebyrået Try, sier Thomas Midteide, informasjonsdirektør i DnB, til NA24.

Billig stunt
Ifølge banken selv er det nesten to millioner bankkunder som vil ringe kundesenteret i desember.

- Dette har ikke kostet noe utover samarbeidsavtalen vår. Vi har flere aktiviteter sammen med koret, som for eksempel konserter for kundene våre hvert år. Dette er likevel første gang Sølvguttene har sunget for flere millioner av våre kunder i desember, sier Midteide.

Forskjellige tilbakemeldinger
Det er imidlertid ikke alle som liker å bli sunget til når de skal sjekke julelønnen.

- Reaksjonene har vært blandet, slik det er hver gang vi gjør noe som ikke er helt forventet. Mange unge synes det er veldig morsomt, mens noen synes også det blir litt mye jul i banken. En stor radiokanal laget en veldig god parodi på hva som kan skje når kontoen er overtrukket. Der var det ganske tyngre og mørkere musikk enn Sølvguttene for å si det sånn.

En av Sølvguttenes solister brukte en dag i studio, og spilte inn innvalgsmenyen til nykomponerte toner.

Her kan du se video av innspillingen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere