To ned, én opp

Foto: (Scanpix)

Pessimismen har overtaket på de amerikanske børsene.

28.07.09 22:37

Etter to sterke uker på de amerikanske børsene fikk markedet en aldri så liten kalddusj tirsdag.

NA24 – din næringslivsavis

– Driver markedet
Mandag klatret de toneangivende indeksene svakt i pluss.

Tirsdagen ble imidlertid av at flere selskaper har rapportert svakere enn forventet og en lunken stemning blant de amerikanske konsumentene.

S&P 500 falt til slutt 0,26 prosent til 979,62 poeng.

Dow Jones Industrial endte ned 0,13 prosent til 9.096,72 poeng, mens teknologibaserte Nasdaq imidlertid klatret 0,39 prosent til 1.975,51 poeng.

– Resultatrapporter driver markedet. Selv om vi har opplevd en bedring i markedet mangler vi informasjon om en økonomisk forbedring i USAs økonomi. Dette begrenser optimismen, sier Jaques Porta ved Ofi Patrimoine i Paris til nyhetsbyrået Bloomberg,

Selskaper som Microsoft og Yahoo steg henholdsvis 1,6 og 1,2 prosent, og bidro dermed til å holde Nasdaq oppe.

Skuffelser
I forkant av dagens handel har blant annet kontorutstyrskjeden Office Depot skuffet markedet med sitt nettoresultat. Selskapet fikk et resultat per aksje på minus 22 cents per aksje, mens det var forventet en rapport på minus 12 cents per aksje.

Markedet sendte aksjen ned brutale 18 prosent.

Tillitsindeks
En oppdatering fra analysegruppen Conference Board viser at forbrukertillitsindeksen falt til 46,6 poeng i juli. Til sammenligning lå nivået i juni på 49,3 poeng.

Økonomene forventet i forkant av dagens tall at forbrukertilliten ville falle til 49 poeng, ifølge Bloomberg News.

Delindeksene som følger forventningene og den nåværende situasjonen viser også en klar nedgang. Målingene på den gjeldende situasjonen falt til 23,4 i juli fra 25,0 i juni. Underindeksen for forventningene falt til 62,0 poeng fra 65,5 poeng i juni.

Markedet fikk også anledning til å fordøye boligprisindeksen Case/Shiller for mai. Den viste en prisnedgang for de 20 største byområdene på 17,1 prosent i forhold til samme fjorårsperiode. Dette var litt bedre enn markedets forventninger om en nedgang på 17,9 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.