NA24.no

To og et halvt års fengsel i TA Invest-saken

Eva-Karin Haugen Per Sten Andersen drev aksjeklubben TA Invest, som viste seg å være et pyramidespill som kollapset tidlig i 2009, med store tap for medlemmene.
Eva-Karin Haugen Per Sten Andersen drev aksjeklubben TA Invest, som viste seg å være et pyramidespill som kollapset tidlig i 2009, med store tap for medlemmene. Foto: Privat
Sist oppdatert:
De to som startet aksjeklubben TA Invest er begge dømt til fengsel i to og et halvt år for å ha forledet 211 personer til å investere til sammen 272 millioner kroner.

Dommen falt i Borgarting lagmannsrett fredag. Da saken ble behandlet i Oslo tingrett i fjor vår, ble Eva-Karin Haugen og Per Sten Andersen ble begge dømt til fengsel i fire og et halvt år. Begge anket, og de har i ankesaken fått lavere fengselsstraff.

Begge får inndratt fem millioner kroner.

De to drev aksjeklubben TA Invest, som viste seg å være et pyramidespill og kollapset tidlig i 2009 med store tap for medlemmene. Dommen fra lagmannsretten omfatter forhold fra 2005 til 2009. 211 personer ble forledet til å investere 272 millioner kroner, ifølge dommen.

– Bedrageriet er grovt, ved at den økonomiske skaden er betydelig og ved at det er en stor krets av personer som er forledet, heter det i dommen fra lagmannsretten.

Ved straffeutmålingen har retten lagt vekt på at saken har blitt gammel. Det er gått mer enn seks år siden de to ble varetektsfengslet og virksomheten deres opphørte. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere