NA24.no

To på rad for Norwegian

Foto: Andrè Clark Utvik
For andre måned på rad flyr over én million Norwegian.

Over én million fløy med Norwegian i august. Totalt var det 150.487 flere passasjerer som benyttet flyselskapet enn i samme måned i fjor. Det tilsvarer en økning på 18 prosent, og andre måned på rad at over én million passasjerer valgte Norwegian.

NA24 - din næringslivsavis

Kabinfaktoren økte med to prosentpoeng til 81 prosent, mens kapasiteten økte med syv prosent. Den totalt passasjertrafikken fikk en økning med ni prosent.

Norwegian sier at yielden falt med to prosent til 0,58 kroner, og økningen i kabinfaktoren motvirker delvis fallet i yielden.

- For andre måned på rad har over en million passasjerer valgt å reise med Norwegian. Det er svært gledelige tall i en tid med tøff konkurranse om flypassasjerene. Denne måneden har vi lansert hele syv nye ruter fra Skandinavia, blant annet til Las Palmas fra Trondheim til vinteren. I Norwegian jobber vi kontinuerlig for å utvide rutetilbudet i takt med etterspørselen og kundenes ønsker, og når vi får så gode trafikktall er det en ekstra inspirasjon for oss, kommenterer administrerende direktør Bjørn Kjos.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

87,7 prosent av avgangene gikk når de skulle, og Norwegian opplyser at regulariteten i august var på 99,9 prosent.

Ved utgangen av august har selskapet en gevinst på seks millioner kroner så langt i tredje kvartal. Gevinst kommer fra sikringskontrakter i forbindelse med flybensin og valuta.

Det står verre til for SAS. De opplever en kraftig nedgang i flytrafikken og flyr færre passasjerer.

Les mer: Tøffe tider for SAS

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere