NA24.no

To pågrepet for korrupsjon

Økokrim
Økokrim Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
To ansatte i Norsk Gjenvinning mistenkt for korrupsjon.

Politiet pågrep torsdag morgen to ansatte i selskapet Norsk Gjenvinning Plast AS etter mistanke om grovt bedrageri og grov korrupsjon.

De to mennene ble pågrepet da de var på vei på jobb torsdag morgen. Økokrim holder foreløpig kortene tett til brystet i saken. De ønsker ikke å si hvor pågripelsene skjedde.

- De to ble pågrepet utenfor Oslo. De er mistenkt for grov korrupsjon og grovt bedrageri og sitter i avhør, sier politiadvokat Helene Bærug Hansen i Økokrim til NTB.

- Vi kan ikke si så mye mer nå av hensyn til etterforskningen. Vi er fortsatt i en tidlig fase, sier politiadvokaten.

Pågripelsene skjedde etter at Norsk Gjenvinning kontaktet Økokrim og anmelde forholdet.

- Norsk Gjenvinning Norge AS har anmeldt mulige straffbare forhold avdekket i et av selskapets datterselskaper. Forholdene som nå er anmeldt, er et resultat av selskapets fokus på egne kontrollsystemer, sier konsernsjef Erik Osmundsen.

- Vi beklager den situasjonen som er oppstått og vil samarbeide med myndighetene for å få fram faktum i saken, sier Osmundsen, som ikke vil gi ytterligere kommentarer.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere