NA24.no

To tatt for korrupsjon

Foto: KAY STENSHJEMMET (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Ytterligere pågripelser i korrupsjonssak.

Politiet har pågrepet to personer til, siktet for korrupsjon i den såkalte MAN-saken. Dermed er totalt tre personer siktet i saken.

Begge to meldte seg for politiet etter å ha blitt anmodet om å møte på Politihuset i Oslo.

- Saken etterforskes videre med avhør av impliserte og gjennomgang av beslag. Personen som ble pågrepet mandag ble løslatt tirsdag etter avhør, sier Christian Stenberg, politiadvokat ved Finans- og miljøkrimseksjonen, Oslo politidistrikt.

Gjelder 58 busser
MAN produserer rutebusser og saken som nå er under etterforskning har oppstått som følge av en større korrupsjonssak i Tyskland der selskapet MAN SE har vedtatt en bot på omtrent kr. 1,2 milliarder kroner.

En av de domfelte personene har i den tyske dommen gitt opplysninger om at hans korrupte handlinger også har vært rettet mot et kommunalt transportselskap i Oslo.

Korrupsjonen det skal det være snakk om gjelder 58 busser, som ble kjøpt inn fra 2003 til 2005. Den ene av lederne har sluttet i Unibuss, mens den andre fortsatt sitter i en lederstilling. Begge mennene er anklaget for korrupsjon. I tillegg er en tidligere ansatt i MAN Norge være i politiets søkelys.

Tatt mandag
Den første av de i alt tre som er siktet, var i avhør hos politiet mandag. Her skal han ha erkjent delvis skyld for forholdet.

Personen ble løslatt etter avhør tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere