NA24.no

To tørre brønner

Foto: Knut Falch (Scanpix)
Resultatene av to nye letebrønner avsluttet rett før jul, er nedslående.

Oljedirektoratet melder tirsdag om resultatene fra to nye letebrønner. Begge brønnen viste seg å være tørre.

Bom 1
Den første brønnen er boret på utvinningstillatelsen 469, og ligger omkring 10 kilometer sør for Draugen-feltet i Norskehavet.

- Brønnen påtraff reservoarbergarter med mindre mektighet og dårligere kvalitet enn prognosert, skriver OD i en opdpatering.

Dette er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 469. Tillatelsen ble tildelt i TFO 2007. Det er Gaz de France Suez E&P som er operatør for blokken med en eierandel på 52,5 prosent. De to partnerne i lisensen er Aker Exploration med 25 prosent og Discover Petroleum med 22,5 prosent.

Brønnen ble boret av boreinnretningen Aker Barents, som nå skal til utvinningstillatelse 460 i Nordsjøen for å bore undersøkelsesbrønn 25/1-11, der Det norske oljeselskap ASA er operatør.

Bom 2
Den andre letebrønnen rapportert tirsdag ligger i utvinningstillatelse 373S, nordøst av Snorrefeltet i den nordlige delen av Nordsjøen. BG Group er operatør på blokken, mens de øvrige eierne er RWE Dea, Idemitsu og Wintershall.

Brønnen er boret på en separat struktur øst for brønnene 34/3-1 S og 34/3-1 A som påviste og avgrenset funn i 2008. Hensikten med brønnen var å påvise ytterligere petroleum i sandsteiner av tidlig jura alder, primært i Cookformasjonen og sekundært i Statfjordformasjonen.

- Det ble påtruffet ikke-bevegelig petroleum i Cookformasjonen. Begge boremålene påtraff bergarter av betydelig mektighet og med god reservoarkvalitet. Et omfattende datainnsamlingsprogram er utført, skriver OD, som klassifiserer brønnen som tørr.

Brønn 34/3-2 S ble boret av boreinnretningen West Alpha, som nå skal til utvinningstillatelse 419 i Nordsjøen for å bore undersøkelsesbrønn 35/9-5 der Nexen Exploration Norge AS er operatør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere