*Nettavisen* Økonomi.

Tøff høst for Block Watne

Foto: (Scanpix)

Underskudd for boligbyggerne i BWG Homes. Varsler rettet emisjon.

12.02.09 09:42

De usikre økonomiske tidene har gitt boligbyggeren BWG Homes svikt i ordreinngangen i løpet av fjoråret. Selskapet varsler nå at det skal hente penger.

NA24 - din næringslivsavis

Underskudd
I fjerde kvartal hadde selskapet driftsinntekter på 721 millioner kroner. Det er en reduksjon på 22,5 prosent sammenlignet med 931 millioner kroner i samme periode året før.

Selskapet hadde et resultat før skatt på minus 219 millioner kroner, mot et overskudd på 117 millioner kroner i samme periode året før.

Driftsresultatet før nedskrivning og restrukturering ble 68 millioner kroner, en halvering fra 138 millioner kroner året før. Driftsmargin falt fra 14,8 prosent til 9,5 prosent.

Selskapet skriver at det i fjerde kvartal er gjennomført en nedskrivning av goodwill med 226 millioner kroner, og engangskostnader på 11 kroner millioner knyttet til nedbemanning i den svenske virksomheten er utgiftsført i kvartalet.

- Nedgangen i kvartalet skyldes et meget vanskelig marked som følge av en betydelig forsterket internasjonal finansiell uro. Tross en meget krevende markedssituasjon har konsernet levert akseptable marginer, sier konsernsjef Lars Nilsen i BWG Homes.

Henter penger
Selskapet opplyser at det er inngått nye covenants og låneavtaler med Nordea som sikrer finansiering de kommende tre år. De justerte betingelsene gir konsernet nødvendig fleksibilitet og handlingsrom gjennom en krevende periode.

Som et ytterligere ledd i å styrke konsernets arbeidskapital, vil styret gjennomføre en rettet emisjon i størrelsesorden 100 til 140 millioner kroner, med en påfølgende reparasjonsemisjon opp til 40 millioner kroner. Styret har fullmakt fra generalforsamlingen til å gjennomføre emisjonen.

Kraftig fall i ordrereserve
Konsernets ordrereserve ved utgangen av 4. kvartal 2008 var NOK 1 169 millioner. Dette er en reduksjon på 40,0 prosent sammenlignet med samme periode 2007. I fjerde kvartal isolert sank ordrereserven med 509 millioner (-30,3 prosent). Reduksjonen reflekterer svært lav ordreinngang i kvartalet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag