*Nettavisen* Økonomi.

Tøffere tider for Wilh. Wilhelmsen

Hovedkontoret til Wilh. Wilhelmsen er solgt for 522,3 millioner kroner. WWi WWIB Foto: (Wilh. Wilhelmsen)

Dårligere flåteutnyttelse for rederiet.

08.05.13 08:16

Det er tøffere tider et av Norges største rederi, Wilh. Wilhelmsen Holding (WWH). Selskapets inntekter faller fra 946 millioner dollar i første kvartal 2012 til 864 millioner samme periode 2013. Det er en nedgang på nesten 9 prosent kvartal mot kvartal.

Thomas Wilhelmsen, konsernsjef i rederiet, forklarer nedgangen i de samlede inntekter med en lavere etterspørsel.

- Starten på 2013 har vært utfordrende på grunn av nedgang i fraktvolumet, en mindre gunstig lastsammensetning og lavere flåteutnyttelse. Inntjeningen fra våre logistikkaktiviteter er forbedret sammenlignet med tidligere kvartaler, men dessverre klarer ikke det å oppveie den reduserte bidraget fra skipsfarten vår, sier han i en melding som er sendt ut.

Inntektene for logistikksegmentet økte med to prosent for rederiet.

- Driftsresultatet ble imidlertid ned etter en mindre optimal produktmiks, en noe svakere dollar og en lavere margin, fortsetter Wilhelmsen.

I 2012 kjøpte rederiet 35,4 prosent av aksjene i NorSea Group AS.

- Inntekter fra vår investering i NorSea Group økte første kvartal. Gevinst fra eiendomssalg oppveier sesongmessig reduksjon i aktivitetsnivået, forklarer Wilhelmsen.

Om framtidsutsiktene sier redertoppen følgende:

- For vår skipsfartsvirksomhet forventer vi at volumene stabiliserer seg i de kommende månedene. Vårt største bekymring knyttet til utviklingen innen den tunggods, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.