*Nettavisen* Økonomi.

Tøft år for Godset

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Drammensernes rike onkler måtte punge ut. Men nå er det stopp.

25.02.09 06:28

For åttende året på rad ble det milliontap for Strømsgodsets eierselskap.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

Men nå sier drammensernes rike onkler i Drammenspatriotene AS, som eier Godsets aksjeselskap, at nok er nok. Blant klubbens rike onkler er Block Watne-eier Lars Nilsen, mobilgründer Atle Kittelsen og Nilsens bror Thor.

- Vi tenker og regner om dagen. Eierne vår har gitt beskjed om at vi ikke får bidrag til driften, og det gjør at vi har ti millioner mindre, sier styreleder Ivar Strømsjordet i Strømsgodset Fotball AS til NA24 Propaganda.

Strømsjordet anslår underskuddet i fjor til 13-14 millioner. Omsetningen var på vel 50 millioner.

Les også: Kjempetap for Godset

- Men det er et kontrollert og styrt tap, hevder han.

For årets sesong regner Godset med å omsette for omtrent det samme som i fjor. Hovedproblemet for drammenserne ligger på arenasiden. Strømsgodset Fotball AS, utbyggeren Rom Eiendom og Drammen kommune ble i fjor enige om en intensjonsavtale for å bygge ny arena. Men Rom trakk seg i november fordi de mente den økonomiske risikoen ble for høy.

- Vi sliter med å generere nok inntekter. En stadionløsning trengs, og nå jobber vi tett med kommunen om å bygge ut og om på Marienlyst. Dette kan imidlertid tidligst stå klart til seriestart i 2011, sier styreleder Ivar Strømsjordet.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag