NA24.no

Toger mot Oslo Børs

Sist oppdatert:
De driver med jernmalm i Brasil og legger togskinner i Sierra Leone.

Med Pareto Securities i ryggen er London Mining klar for inntog på Oslo Børs nye markedsplass Axess.

NA24- din næringslivsavis

Selskapet, som ledes fra London, har gruvedrift med produksjon i Brasil, og har planlagte prosjekter i gang Sierra Leone, Mexico og Grønland. I vår ble 110 millioner dollar hentet inn i en emisjon.

- Tiltrekkende
Adm. direktør Christopher Brown i London Mining sier Oslo Børs er tiltrekkende.

- Vi kommer dit pengene er og til et marked som forstår. Likviditet er viktig og det er ikke tvil om at Oslo Børs var det mest tiltrekkende stedet å være. Dessuten liker vi betingelsene og en børs som er veldig godt regulert, sier Brown til NA24.

Stål er driveren
Selskapet ble etablert i 2005 og legger ikke skjul på at de legger opp til betydelig ekspansjon. Årsaken er de sterke fundamentale forholdene, drevet hovedsakelig av kinesisk sug etter jernmalm, som behøves for stålproduksjon.

- Vanvittig prisvekst
- Kina har et ekstremt behov for å importere og prisene er virkelig i sving med en estimert 10-20 prosent prisvekst neste år. Derfor tror vi er i den rette industrien og det er drevet hovedsakelig av Kina, men også India og Brasil, sier Brown til NA24.

De to engelskmennene er ikke bekymret for at de representerer en nokså ukjent bransje.

- Jernmalmproduksjon er drevet av mye av det samme som driver shipping og olje. Vi tror Oslo-markedet forstår makrobildet og hva som driver verdier. Stålproduksjon er en fantastisk driver. Derfor mener vi at vi er i en god sektor med underprisede selskaper og med veldig gode fundamentale forhold, sier Brown.

- Må legge togskinner
Av selskapets gruveoperasjoner er det Brasil-virksomheten som er i drift. Minas Itatiaiucu har vært i drift i generasjoner, men det er med britenes ankomst det først har vært mulig å utnytte forekomstene fullt ut.

I det borgerkrigsherjede vestafrikanske landet Sierra Leone har britene kontroll over en gruve kalt Marampa. De må bare legge litt togskinner først.

- Sierra Leone er i ferd med å bygges opp igjen etter total ødeleggelse. Gruven har store forekomster og vi bidrar med gjenoppbygging ved at vi gjenreiser den gamle jernbanelinjen fra gruven og ut til kysten. Alt dreier seg om logistikk. Dette arbeidet er vi i full gang med å regner med å være operative i nær fremtid, sier Brown.

I tillegg har selskapet et prosjekt på gang på Grønland og et utvinningsprosjekt i Mexico.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere