NA24.no

Leder Norges Naturvernforbund
Leder Norges Naturvernforbund (Norges Naturvernforbund)

Tok applausen på forskudd

Sist oppdatert:
Solid pr-blemme fra Naturvernforbundet.

Norges Naturvernforbund sendte rett over klokken 11 i dag ut pressemelding om at «norske forhandlere fikk kraftig applaus da de la fram de økte klimamålene i den nye regjeringserklæringen under klimaforhandlingene i Bangkok i dag». Men møtet der de norske forhandlerne skulle bli møtt med applaus hadde ennå ikke funnet sted.

Det møtet startet først en halvtime senere og da meldingen ble sendt var åpent om det i det hele tatt kom til å bli applaus og hvor kraftig den eventuelt måtte bli.

Norges Naturvernforbund sendte ut en ny pressemelding klokken 11.15.

«Ved en inkurie ble forslag til pressemelding sendt ut en halv time for tidlig. Endelig versjon sendes ut umiddelbart etter at Norge har lagt fram sitt forslag i Bangkok kl. 11:30».

Naturvernforbundets informasjonsleder Christian Børs Lind står som avsender av pressemeldingen og NA24 Propaganda blir bedt om å ringe tilbake om et kvarter første gang. Etter et kvarter er Børs Lind fremdeles opptatt av en sak «som er veldig viktig å få avsluttet». Kort etter er han på tråden. Klokken er nå 11.58 og regjeringens nye klimamål har nå fått en mulighet til å få applaus.

– Ble det applaus?

– Det gjorde faktisk det, sier Børs Lind leende.

Han forklarer utsendelsestabben med at det første de sendte ut var «et forslag til pressemelding».

– Det har vært noen mailer og telefoner hvor folk har lurt på om vi har gått inn i spådomsbransjen. Som sagt var dette et forslag til pressemelding som skulle brukes hvis forslaget fikk den mottakelsen vi regnet med, men den skulle sendes ut først når vi hadde fått dette bekreftet, så dette var en tabbe, sier Børs Lind.

Han sier han «kommer til å holde seg litt for seg selv i dag».

– Det er ikke noen tvil om at dette er noe jeg gjerne skulle sett ugjort, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere