*Nettavisen* Økonomi.

Tok sitt hjertesyke barn som gissel

Foto: (TV 2)

Mannen som forskanset seg på Thon-hotellet i Brüssel tok sin egen datter som gissel for å få henne undersøkt og behandlet for en hjertesykdom i Belgia.

19.03.06 13:27

Lørdag ettermiddag tok mannen (55) av ukjent utenlandsk opphav sin egen datter (2 år og 10 måneder) som gissel på Thon-hotellet Tulip Inn i den belgiske hovedstaden.

Fikk ikke hjelp
- Motivet han har oppgitt, er at hans datter ikke fikk hjelp for en hjertelidelse i sitt hjemland, og at hun skulle bli undersøkt og få behandling i Belgia. Mannen overga seg stille og rolig etter at politiet snakket med han, sier TV 2 Nettavisens journalist i Brüssel, Elin Sørsdahl.

Politiet vil foreløpig ikke offentliggjøre mannens nasjonalitet, men holder en pressekonferanse senere i dag.

Politiet fryktet at gisseltakeren hadde eksplosiver, og evakuerte raskt hotellet. Like før klokken 11.30 overga mannen seg til politiet, som verken fant våpen eller eksplosiver på hotellrommet.

Begge til sykehus
Både far og datter er kjørt til sykehus for rutinemessig undersøkelse. Her vil man også få rede på om hun virkelig har en hjertelidelse.

- Begge er brakt til sykehus for undersøkelse, sier operasjonsleder Paul De Gryse til TV 2 Nettavisen.

Jentas far vil bli avhørt for å bringe på det rene hva som skjedde. Politiet har nå pakket sammen og sendt vekk beredskapstroppen.

Avsperret sone utenfor hotellet
Mannen forskanset seg lørdag ettermiddag med sin datter i 17. etasje på hotellet Tulip Inn i sentrum av Brüssel klokken 15 lørdag. Politiet fryktet at han var bevæpnet med en bombe, og bombespesialister, brannmenn og legepersonell ble tilkalt.

Tulip Inn ligger i nærheten av byens største handlegate, og deler av sentrum var sperret av.

- Utenfor hotellet er det rolig, men det er stengt av en sone rundt selve hotellet, i tillegg til hotell Sheraton som ligger like ved siden av. Trafikken går rett forbi, og det er et diskret oppbud av politi, sa Sørsdahl mensaksjonen pågikk .

I går vurderte politiet situasjonen såpass rolig at de ikke ville gå til aksjon.

Norske gjester evakuert
Hotellet ble kontaktet av mannen ved 14.30-tiden lørdag. Han har bodd på Hotell Tulip Inn i tre dager.

- Det var noen få norske gjester på hoteller. De er selvfølgelig evakuert sammen med de andre, forteller hotelldirektør Anders Lindvall til TV 2 Nettavisen.

Hotellet vil i løpet av ettermiddagen være tilbake i normal drift, og hotellet er nå åpent for gjester, ifølge en pressemelding fra Olav Thon Gruppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.