Tokyo-børsen slo tilbake

De asiatiske børsene ristet tirsdag av seg den vonde starten på uken.

21.02.06 08:10

(NA24): Etter en relativt turbulent start på uken, var de fleste aksjemarkedene i Asia tilbake på vinnersporet tirsdag.

Morgan Stanleys Asia-Pacific-indeks steg 0,5 prosent til 123,27 poeng tidlig i natt norsk tid, mens Tokyos Nikkei 225-indeks endte opp 1,2 prosent til 15620,05 poeng, etter et fall på 1,8 prosent dagen før.

Bakgrunnen for oppgangen er en nyhetsartikkel om at det japanske finansdepartementet kommer til å oppgardere vurderingen av landets økonomi i månedsrapporten som kommer onsdag. De siste månedene har myndighetene uttalte at økonomien «henter seg inn sakte», men nå blir «sakte» strøket fra rapporten.

Den samme avisen melder også at de største eiendomsselskapene vil øke leien på kontorbygg med så mye som 10 prosent til våren. Det vil i tilfellet bli den første økningen i leieprisen på fem år.

Disse to nyhetene førte til en oppgang for finans- og eiendomsaksjene på Tokyo-børsen.

Analytiker Takashi Kamiya i T&D Asset Management har stor tro på det japanske aksjemarkedet fremover, og ser på den siste tidens nedgang som et blaff.

- På lang sikt er jeg bull til japanske aksjer. Vi ser stadig nye tegn på økonomisk styrke, så den siste nedgang er en mulighet til å kjøpe seg inn, sier Kamiya til Bloomberg News.

Børsene i New York var stengt mandag kveld.

Følg utviklingene på Oslo Børs fra klokken 09 her.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.