NA24.no

Tokyo-børsen fortsatte oppover

Sist oppdatert:
Investorene opplevde nok en jubeldag på Tokyo-børsen, men det er ennå langt igjen til rekordnoteringene fra 1989.

Klokken 07.19 norsk tid var Nikke-indeksen på 15.551,31 – en oppgang på 0,84 prosent. Oppturen har vært formidabel det siste halvåret, og Nikkei har mer enn doblet seg etter bunnen i april 2003.

Det er likevel milevis igjen til toppnoteringen som ble satt på den siste handledagen i 1989. Dagens kursnivå er om lag 60 prosent lavere enn rekorden på 38.915,87.

Den bredere TOPIX Index var også opp i den første delen av handelen mandag. Noteringen 1.588,19 er den høyeste siden juli 2000.

Les flere nyheter fra NA24.no her.

Det var imidlertid ikke bare fryd og gammen på Tokyo-børsen. Minnebrikke-relaterte selskaper som Advantest Corp. og Shin-Etsu Chemical Co. Ltd endte ned på grunn av bekymring over at selskapenes aksjer har steget for mye og for raskt den siste tiden.

Etter helgens G7-møte i London har japanske yen svekket seg til den laveste på over 2,5 år mot dollaren, og til den laveste noensinne mot euroen.

Ifølge DNB Markets morgenrapport er det japanske møtedelegaters uttalelser om at de er komfortable med den siste tids svekkelser av yenen som er årsaken til nedgangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere