Gå til sidens hovedinnhold

Tokyo krabbet i pluss

Oljerekorden både skremmer og gleder asiatiske investorer.

Flyselskapene bidrar til nedgang på børsene på grunn av spekulasjoner om at en oljepris på over 135 dollar fatet skal øke kostnadene og svekke inntjeningen.

NA24 - din næringslivsavis

Australske Qantas Airways Ltd. og Korean Air Lines ledet an i nedgangen.

Bloomberg Asia Pacific Airlines Index, som måler 17 flyselskaper i regionen hadde i dag det bratteste fallet av alle 67 grupper i Bloombergs World Asia Pacific Index. I går steg prisene på flydrivstoff 166,45 dollar per fat, det er en dobling på ett år.

Kinesiske China Cosco Holdning ledet bulkshipping-selskaper etter at Credit Suisse kuttet rartingen for denne industrien i en rapport.

- Det finnes ikke noen umiddelbar medisin for å slippe unna økende oljepriser. Det betyr at prisveksten vil holde seg høy. Det har negative implikasjoner for veksten fordi det rammer husholdningenes forbruk, sier John Praveen i Prudental Finacial til Bloomberg News.

I Japan snudde derimot markedene på slutten, ledet av oljeraffinerier etter at lettoljen satte ny prisrekord.

Nippon Oil Corp., Japans største rafinneri og den mindre rivalen Idemitsu Kosan Co. klatretr til det høyeste nivå på to måneder.

- Investorene jakter billige aksjer. Det er sannsynlig at selskapenes inntjening ikke vil falle så mye som investorene har forventet i rå, sier Hideyuki Ookoshi i Chiba-Gin Asset Management Co til Bloomberg News.

Den sammenveide regionindeksen MSCI Asia Pacific viste en oppgang på 0,5 prosent før børsslutt torsdag, mens fem av 10 industrigrupper indeksen måler viste fall.

Nøkkeltall i Asia kl. 09.00: NB: Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt

Japans Topix:+ 0,70%
Japans Nikkei 225: + 0,37%
Hongkongs Hang Seng:- 1,97%
Kinas CSI 300: - 1,10%
Kinas Shanghai Composite: - 1,69%
Taiwans Taiex – 0,08%
Sør-Koreas Kospi: - 0,65%
Singapores Strait Times Index: - 0,89%

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her