NA24.no

Tom-Adrian fikk bot for å kjøre én km/t under fartsgrensen

(Privat)
Sist oppdatert:
«Tatt» i 59 kilometer i timen i 60-sone.

(Nordlys) Mandag fikk Tom-Adrian Tomassen (23) fra Bardu et noe oppsiktsvekkende brev i posten fra politiet.

For i brevet lå en bot for overtredelse av trafikkreglene tilbake i mars. Politiet mener Tomassen må punge 1600 kroner til statskassen for å ha kjørt i 59 kilometer i timen i en 60-sone i Målselv.

Én kilometer under fartsgrensen, altså.

- Det første jeg tenkte da jeg fikk brevet og så det var fra politiet, var «hva har jeg gjort nå?», forteller Tomassen til Nordlys.

Husker ingen fotoboks

- Jeg leste gjennom det og stusser litt på tallene. Da jeg leste over det på nytt, så jeg jo at det måtte være noe feil, fortsetter han.

Det var NRK som omtalte saken først. Til Nordlys forteller Tom-Adrian Tomassen at det slettes ikke er usannsynlig at han var ute og kjørte den aktuelle marsdagen.

Han kan imidlertid ikke huske at det har blinket i noe fotoboks. Han har heller ikke blitt stoppet av politiet, forteller han.

- I boten står det ingenting om det var en fotoboks, laser eller noe som helst. I tillegg er det jo i mars, det er et halvt år siden, sier Tomassen.

- Kan være skrivefeil

Til NRK sier politiadvokat Arvid Isaken, som har signert boten til Tomassen, at det mest sannsynlig er en skrivefeil at 23-åringen skal bøtelegges for å ha kjørt én kilometer i timen for sakte.

- Straffen for å kjøre i 59 i en 50-sone eller i 69 i en 60-sone er begge 1.600 kroner, så her har vel noen kommet borti feil tast, sier Isaksen til NRK.

Tomassen forteller at han ikke har vært i kontakt med politiet etter den oppsiktsvekkende boten, som han for øvrig ikke har planer om å betale.

- Nei, jeg betaler ikke slik det står på papiret nå. Da får politiet sende en ny bot, så får jeg eventuelt krangle med dem da, sier han til Nordlys.

Les flere saker fra Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere