NA24.no

Tom Ruud forlater Nordea

Sist oppdatert:
Store utskiftninger i toppledelsen til den nordiske storbanken.

Den profilerte norske Nordea-toppen Tom Ruud kommer til å forlate bankkonsernet i fjerde kvartal i i år. Finansdirektør Arne Liljedahl kommer til å forlate Nordea mot slutten av året etter at stillingen hans er overført til en annen del av Nordea-konsernet.

NA24 - din næringslivsavis

Samtidig kommer Markku Pohjola til å gå av med pensjon 31. juli 2008.

Ny ledergruppe
Nordea har utnevnt Ari Kaperi og Michael Rasmussen som to nye medlemmer i ledelsen. De tiltrer 1. juni og Ari Kaperi blir leder av Institutional & International Banking, mens Michael Rasmussen vil lede Banking Products & Group Operations.

Lena Eriksson er utnevnt til styresekretær fra 1. mai 2008 og går dermed ut av toppledelsen i Nordea, mens vil fortsette i stillingen som Executive Vice President og leder av Group Legal.

Wærsted får nye oppgaver
Endringene i toppledelsen gjør at de fortsetter å utvikle forretningsmodellen. Gunn Wærsted vil lede det nye produktområdet Capital Markets & Savings

- Nordea har siden dannelsen i 2000 hatt en sterk og meget erfaren toppledelse. Ved å utnevne nye medlemmer med bred erfaring og utmerkede meritter sikrer vi at vi også i fremtiden har det riktige teamet for å oppnå våre høye ambisjoner og finansielle mål. Vi skal fortsette vår allerede lønnsomme vekststrategi, etterleve våre nye verdier og derigjennom øke Nordeas operative effektivitet, sier konsernsjef Christian Clausen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere