NA24.no

Tommel opp for Fredriksen

Nordea anbefaler Seadrill-budet for aksjonærene i Eastern Drilling.

Styret i Eastern Drilling erklærte seg inhabile i forbindelse med styrets plikt til å komme med en uttalelse i forbindelse med budet fra Seadrill.

NA24 - din næringslivsavis

Ved generalforsamlingen i Eastern Drilling som ble avholdt i slutten av mars ble det valgt et nytt styre. De nye styremedlemmene ble Kjell E. Jacobsen, Alf Thorkildsen og Kate Blankenship. Alle de tre har sterk tilknytning til Fredriksen-sfæren. De to første er begge fra Seadrill, mens sistenevnte er fast inventar i John Fredriksens sine mangfoldige styrer.

For å komme med en vurdering har styret i Eastern Drilling gitt Nordea Corporate Finance oppdraget.

- På grunnlag av og under forutsetning av det ovenstående er det Nordea Corporate Finance’s mening at Seadrills tilbud er innenfor «fair» verdi og anbefaler derfor aksjonærene i Eastern Drilling å akseptere tilbudet, skriver Nordea i en redegjørelse.

De ansatte i Eastern Drilling stiller seg også positive til at Seadrill blir ny eier.

Seadrill har uttalt at et eventuelt eierskifte ikke vil få noen vesentlig juridiske, økonomiske, kommersielle eller arbeidsmessige konsekvenser for de ansatte i Eastern Drilling.

Budet på 135 kroner kom etter en langt strid mellom Seadrill og John Fredriksens menn på den ene siden og en rekke minoritetsaksjonærer på den andre siden. Oslo Børs underkjente først et bud på 92 kroner per aksje fra Seadrill, og mente Fredriksens boreselskap var i brudd med tilbudsplikten.

Gjennom å konsolidere Seadrills eierandeler med omstridte «total-return-swaps» og børsen mener at Seadrill har gjennom disse kontraktene betalt mer for aksjene. Seadrill vil prøve Oslo Børs vedtak for retten.

Les mer her: Dette krangler Fredriksen om

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere