Tone fikk sparken mens hun var alvorlig syk. Så skulle det gå måneder før hun fikk sykelønna tilbake

Tone Joakime Nilsen fikk avskjed fra Boreal. Da fikk hun en tøff tid med flere måneder uten inntekt. I hånden har hun dokumenter som bekrefter at hun fikk jobben tilbake etter én måned, men hun føler ikke at arbeidsgiver har tatt inn over seg de konsekvensene oppsigelsen hadde for henne. - Ser ut som de mener jeg bare skal takke og bukke for at jeg har fått jobben tilbake.

Tone Joakime Nilsen fikk avskjed fra Boreal. Da fikk hun en tøff tid med flere måneder uten inntekt. I hånden har hun dokumenter som bekrefter at hun fikk jobben tilbake etter én måned, men hun føler ikke at arbeidsgiver har tatt inn over seg de konsekvensene oppsigelsen hadde for henne. - Ser ut som de mener jeg bare skal takke og bukke for at jeg har fått jobben tilbake. Foto: Kim Gaare

– Var et sjokk.

14.02.15 20:28

Tone Joakime Nilsen fra Nervei i Gamvik kommune i Finnmark ble alvorlig syk våren 2014. Hun trodde alt var i orden med jobben, til hun en dag fikk et rekommandert brev fra sjefen sin i Boreal Transport Nord AS i Hammerfest: «Du avskjediges fra din stilling» fra dags dato.

Begrunnelsen var «ugyldig fravær». Da mistet hun brått sykepengene og problemene kom løpende. Det var starten på kampen mot arbeidsgiver – på tross av sykdommen, for å få tilbake jobb og lønn, skriver Finnmark Dagblad.

Nektet sykemelding
Historien går tilbake til høsten 2013. Da jobbet hun som fisker, men fikk problemer med helsa. Hun tok en «enklere» jobb som styrmann i Boreals avdeling BTN sjø AS for å se an helsesituasjonen.

Da hun ble alvorlig syk våren 2014, skulle hun bli langtidssykemeldt. Men midtveis i den til nå åtte måneder lange sykemeldingsperioden, oppsøkte hun Mehamn legekontor for å forlenge sykemeldingen. Det fikk hun ikke.

– Jeg hadde ikke vært hos denne legen før. Han nektet å skrive sykmelding fordi han mente at jeg bare trengte å skjerpe meg. Jeg hadde inntrykk om at han ikke forsto alvorlighetsgraden. Det hjalp ikke å forklare at det var umulig å gå tilbake til jobb fordi jeg var så syk, sier hun.

Førte til avskjed
Dermed var det 14 dager langt fravær som var udokumentert ovenfor arbeidsgiveren. På dette tidspunktet var Nilsen så syk at hun ikke maktet å ta grep der og da, ifølge henne selv.

Overfor avisen forteller hun om et sykeforløp, men hun ønsker ikke omtale av hele sykdomsbildet. Hun viser også fram en attest fra en spesialist som bekrefter at Nilen var alvorlig syk og at hun «burde ha hatt sykemelding fra fastlegen» i disse dagene.

Var syk
– Jeg var ute av stand til å ha kontakt med omverdenen. Da jeg fikk avskjedsbrevet var det et sjokk. Jeg fikk permisjon fra sykehuset hvor jeg var innlagt, for å delta på meklingsmøte med arbeidsgiver, sier hun.

Boreal påsto at de ikke fikk kontakt med henne mens hun var borte fra jobb, men hun mener det ikke er god nok grunn til å avskjedige en ansatt.

- Hva om en ansatt hos dem havnet i koma, spør hun retorisk og svarer selv at det ikke holder for en arbeidsgiver å sende et avskjedsbrev.

– Jeg fikk ingen advarsel eller frist til å levere inn sykemeldingen. Arbeidsgiver ba heller ikke om legeerklæring, slik de skal etter loven. De ga meg avskjed selv om jeg på et tidligere tidspunkt hadde gitt de beskjed om jeg var langtidssykemeldt, sier hun.

Legekontoret i Mehamn har seinere gitt sykemelding for denne perioden. Finnmark Dagblad har vært i kontakt med legesenteret, men har så langt ikke fått en kommentar fra dem.

Mistet inntekten
Sykepengene ble stoppet da hun ble avskjediget. På NAV fikk hun beskjed om å søke arbeidsavklaringspenger, noe som har lang saksbehandlingstid.

– Jeg levde på min familie og noe nødhjelp fra sosialkontoret. Boreal skapte en merbelastning for meg med denne oppsigelsen, sier hun.

På et tidspunkt gikk det rykter på jobben hennes om at hun må ha sittet fengsel siden hun fikk sparken på dagen.

– Det har vært et tilfelle i Boreal der ansatte har fått sparken for å ha møtt beruset på jobb. De ble behandlet bedre enn meg, sier hun.

– Har du hatt konflikt med jobben, eller har de andre grunner til å sparke deg?

– Nei, det kom som et sjokk. Jeg vet at jeg har gjort en god jobb. Jeg har også fått gode tilbakemeldinger.

Fikk jobben tilbake
Etter noen runder med fagforbundet og et forhandlingsmøte med Boreal Transport Nord AS 24. oktober i fjor, fikk Tone Joakime Nilsen jobben tilbake. Seks måneder gikk det før hun fikk ut all sin lønn. Første lønnsutbetaling fikk hun i desember, og de resterende lønningene fikk hun i januar i år, ifølge henne selv.

Daglig leder i Boreal Transport Nord AS, Per Hansen, viser til at bedriften er en IA-bedrift og at denne saken er behandlet i tråd med de forpliktelsene som følger IA-avtalen (intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv).

– Vedkommende har fått jobben tilbake etter at det framkom nye opplysninger. Ut over det kan ikke Boreal kommentere saken ytterligere, da den blir håndtert som en personalsak, sier han.

Tone Joakime Nilsen fastholder på sitt, og sier at hun føler seg trampet på.

– Det har vist seg å være en risikosport å være ansatt hos Boreal, så de kan få stripene mine i retur og ramme dem inn.

Krever oppreisning
Tone Joakime Nilsen er ikke begeistret for denne intensjonsavtalen om et mer inkluderende arbeidsliv (IA-avtale).

– En slik avtale innebærer at de skal ekstra hensyn til arbeidstakere som er sykemeldt, men det er null verdt. Det må kun være utad, for jeg har ikke sett noe til det. Jeg har ikke lyst å begynne å jobbe hos Boreal igjen.

Hun har bedt om å få oppreisning for de økonomiske tap hun har hatt, men ikke fått gehør.

– Slik det ser ut nå mener både rederiet og forbundet at jeg bare skal bukke og si tatt for at jeg er så «heldig» å få jobbe videre for Boreal, og at de tap jeg har hatt ikke er relevant.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.