Tone kan vente tre år på at Burmeister får penger

Foto: NTB Scanpix

- Vi har god tid og avventer om han får noen formue, sier advokat John Christian Elden.

02.04.13 19:33

Kjendisbloggeren Christian Burmeister ble stoppet av Oslo tingrett etter at han la ut en blogg om bruddet mellom Tone Damli Aaberge og Aksel Hennie.

Etter at begjæringen om å fjerne bloggen ble tatt til følge, er fristen for å reise en erstatningssak tre år.

- Vi har god tid, og avventer om han får noen formue. Da vil erstatning med overføring av hele beløpet til Redd Barnas arbeide mot nettsjikane eventuelt tas opp, sier John Christian Elden, Aaberges advokat, til Nettavisen NA24.

Krever svar

Burmeisters PR-rådgiver er ikke like tålmodig. Han krever en avklaring nå.

- Det er ikke unaturlig at en 26 år gammel gutt får avklart sin rettstilling etter uker med sammenhengende trusler. Det er klart det er en stor belastning å ha hengende over hodet. I anstendighetens navn bør advokat John Christian Elden fortelle Burmeister om han skal møte Tone og Aqua-Lene i retten, sier Jarle Aabø til Nettavisen NA24.

Likevel, Aabø mener det er mye som tyder på at det ikke blir en rettssak.

- Man må kunne være såpass raus at man sier det til den det gjelder. Burmeister forventer fortsatt at det blir rettssak og oppfatter ikke truslene som tomme. Han vil jo se fram til å få prøvet en slik sak for retten på vegne av alle norske bloggere. Det er ikke gitt at han taper en slik sak, selv om mange mener at han burde tape, fortsetter han.

Foto: Harald Fjelddalen / NTB Scanpix

Ikke redd

Bakgrunnen for saken er bloggen hvor det ble lagt ut detaljerte påstander om privatlivet til Tone Damli Aaberge, Aksel Hennie og en rekke andre kjendiser.

- Vi er kjent med Aabøs uttalelser om at han vil gjøre alt han kan for å holde liv i saken så lenge han makter. Vi har allerede vært i retten og prinsippsaken er vunnet. Han har ikke anket og vi kan ikke tvinge han til det. Han har betalt saksomkostningene. Alle bloggere har fått tilstrekkelig avklaring. Hans advokat hadde en frist til 22. mars på eventuelle rettslige innsigelser mot erstatningsansvar. Svar er ennå ikke mottatt, sier John Christian Elden, Aaberges advokat, til Nettavisen NA24.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

Christian Burmeister er ikke redd for å møte Tone Damli Aaberge i retten. Han legger heller ikke skjul på at folk nå begynner å bli lei saken.

- Pressen vil jo gjerne ha noe mer, men for min del kan vi la det bli med dette. Det er litt morsomt at motparten tror at jeg ikke klarer å finne ut av om det blir rettssak eller ikke ettersom jeg sitter på nettverket med informasjon som jeg gjør, sier Burmeister til Nettavisen NA24.

Les også: - Krev straff, Tone

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.