Tone mistet nesten 100.000 seere

Foto: (Paul Wevaer, Mediehuset Nettavisen)

Ingen Tone-effekt for «Idol».

28.02.13 12:38

På onsdag var Tone Damli (24) tilbake på skjermen. Dette var første TV-opptreden etter at bruddet med Aksel Hennie (37) ble kjent.

Les mer: Brudd mellom Tone og Aksel

Den direktesendte semifinalen i «Idol» fikk ingen positiv effekt av at Norges største kjendispar har gått hver til sitt, viser de ferske TV-tallene.

Finaledelen av programmet mistet nesten 100.000 seere.

– Rart

– Tone Damli har ikke hatt noen positiv effekt på kanalen. Likevel er bruddet det nordmenn snakker om nå. At det ikke kan tas ut i form av høyere seertall synes jeg er litt rart, sier Thomas Høiby, TV-ekspert i mediebyrået Mindshare til nettavisen NA24.

– Riktig nok er det ikke hun som drar dette programmet alene, men jeg vil tro at det var hun alle var opptatt av, fortsetter han.

Det var Eirik Søfteland og Ola Weel Skram som gikk videre fra den nest siste «Idol»-semifinalen onsdag kveld.

Stakk av med seere

Første del av «Idol» hadde i forrige onsdag 509.000 seere. Det er på samme nivå som onsdag denne uken. Derimot hadde finalesendingen en nedgang fra 755.000 til rundt 660.000 seere.

– TVNorge stakk av med flere seere, kanalen hadde rundt 40.000 flere seere sammenlignet med forrige onsdag. NRK stakk av med 30.000 seere. Det har flydd litt seere hit og dit, sier Høiby i Mindshare.

Les bloggen til Tone her

Han forteller at det også var noen færre TV-seere sammenlignet med forrige onsdag.

– Hadde det vært strålende vær hadde det vært en forklaring, men dette har jeg ikke noen forklaring på, forsetter Høiby.

Det var ingen store endringer i fordelingen mellom kjønn og alder onsdag kveld.

Stoppet blogger

I etterkant av bruddet mellom Tone Damli og Aksel Hennie, har det florert av kommentarer og blogginnlegg på nettet, enkelte av svært negativ karakter.

Damli har selv gått til advokat for å få stoppet et av innleggene – et innlegg som er blitt delt av over 2000 personer på Facebook.

Les mer: Tone fikk fjernet blogginnlegg

Les også disse sakene om Tone og bruddet med Aksel:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag