Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

TONO varsler gigantkrav mot RiksTV

Konflikten har rullet i rettssystemet i seks år og utenfor retten i enda flere år før det. TONO har ikke oversikt over det endelige kravet mot RiksTV ennå.
Konflikten har rullet i rettssystemet i seks år og utenfor retten i enda flere år før det. TONO har ikke oversikt over det endelige kravet mot RiksTV ennå. Foto: Erichsen, Jarl Fr. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Rettighetsorganisasjonen TONO utelukker ikke at pengekravet blir over 100 millioner etter at de vant over TV-distributøren RiksTV i Høyesterett.

Den langvarige rettskonflikten alene kostet TONO 8,8 millioner kroner i sakskostnader med forsinkelsesrenter, ifølge Dagens Næringsliv , og kravet er allerede sendt over til RiksTV.

Nå som Høyesterett har fastslått at RiksTV har erstatningsplikt for klarering av musikkrettigheter i sendinger kringkastet fra utlandet, vil det komme krav om tilbakebetaling for flere år med sendinger i kanaler som TV3, Viasat 4, Max, TVNorge og Fem.

Konflikten har rullet i rettssystemet i seks år og utenfor retten i enda flere år før det. TONO har ikke oversikt over det endelige kravet ennå.

– Vi har ikke finregnet på et økonomisk krav enda, men det kommer til å være på flere titall millioner kroner. Jeg kan heller ikke utelukke et tresifret millionkrav, sier administrerende direktør Cato Strøm i TONO.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!