*Nettavisen* Økonomi.

Toppblogger «Funkygine» og fotballspiller Morten Sundli krever 640.000 kroner etter skjeggkre-invasjon

TIL SAK: Den kjente bloggeren «Funkygine», Jørgine Vasstrand, og fotballspilleren Morten Sundli krever over en halv million kroner etter funnet av skjeggkre i leiligheten. Foto: Privat

Toppbloggeren Jørgine Vasstrand går til sak med ektemannen Morten Sundli etter funn av skjeggkre i leiligheten på Thorshov.

08.02.19 23:17

Neste uke skal den populære bloggeren Jørgine Vasstrand (29) og Ullensaker/Kisa-spilleren Morten Sundli (28) i Oslo tingrett angående en bloligkonflikt på Thorshov i Oslo, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Paret krever ifølge samme avis et prisavslag og erstatning på 634.000 kroner etter å ha funnet skjeggkre inne i boligen sin.

Les også: Funkygine: - Folk ser bilder av noen og tenker at «slik vil jeg også bli», men det er ikke slik det fungerer

- Belastning psyisk og fysisk

Selgeren skal selv ha trodd at det kun var snakk om det mindre farlige insektet sølvkre som hadde inntatt leiligheten.

- Skjeggkre har vært til stede i leiligheten i selgers eiertid, og vi kan ikke se at det foreligger noen rimelig grunn til at selger skulle være ukjent med dette, står det i sluttinnlegget ifølge DN.

Vasstrand og Sundli mener opplysningene ville gitt en vesentlig lavere kjøpesum.

Videre i sluttinnlegget skrives det hvilken belastning skjeggkreet medfører, både psykiske og fysiske, men også i denne konkrete saken for kjøper som har et spedbarn sammen.

Les også: «Funkygine» ble utsatt for utroskap i årevis: - Hele verden reaste sammen (pluss-sak)

- Ikke noe stort problem

Erstatningskravet reageres på av advokat Jarl Henstein, som fører saken for selgeren som er saksøkt og forsikringsselskapet AmTrust Europe.

Han mener ekteparet ikke har reklamert i rimelig nok tid etter at de burde ha oppdaget at leiligheten hadde skjeggkre.

- Skjeggkre begynner å bli veldig utbredt i boliger i Norge. Man regner med at i løpet av et par år vil over halvparten av nyboliger ha/hatt skjeggkre. Det er nå midler på markedet som kostnadseffektivt gjør at bestanden tilnærmet fjernes i løpet av kort tid. Det fortsettes dessuten å forske på det. Det er lite som tilsier at dette fremover kommer til å være noe stort problem, og absolutt ikke noe som vil medføre en verdiforringelse, skriver Henstein.

Vasstrand har opparbeidet seg til å bli en av Norges mest kjente bloggere, etter å ha startet å legge ut treningsvideoer med sine to barn i 2013.

Siden den gang har hun blant annet fått sitt tredje barn, giftet seg med Sundli, ledet VGTV-program med Vegard Harm, arrangert treningsleirer og gitt ut bok.

Les også: – Nå er det på tide å roe ned flere hakk

Les også: Skjeggkre hos Plan- og bygningsetaten i Oslo – også i kantinen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag