NA24.no

Toppjobb kan bli din

Sist oppdatert:
Børsens it-avdeling har ansvaret for at systemene som hver dag behandler rundt 15 milliarder kroner er i drift. Nå skal de ansette ny direktør.

Nåværende it-sjef skal begynne i ny jobb og nå søkes en etterfølger til det som trolig er en av Norges mest krevende it-jobber.

Børsens it-avdeling har 40 ansatte, og ansvaret som følger i jobben er å drifte systemene som den norske finansverdenen er kritisk avhengig av.

På Oslo Børs omsettes det daglig i gjennomsnitt for 15-16 milliarder kroner og alle prosessene som skjer i forbindelsene med transaksjonene er avhengige av at it-systemene er i drift.

Andrè Hellum, som er dagens it-direktør har nemlig fått seg ny toppjobb. Etterfølgeren kan vente seg en krevende og morsom jobb kan han fortelle.

Hvilke egenskaper kreves til denne stillingen?

- Jobben krever at man liker å jobbe med både utvikling og drift av systemer som har høye krav til tilgjengelighet. Det er en jobb med kombinasjon av it og business i et spennende miljø med høy puls. Det skjer det veldig mye og alle prosessene på børsen er støttet av it, sier IT-direktør Andrè Hellum til NA24 iMarkedet.

Finnes det mange med slik kompetanse i Norge?

- Det vil jeg tro. Både innen bank, helsevesen, fly. Det er mange som har kompetanse med å jobbe med store organisasjoner med driftssensive systemer her til lands, ser Hellum.

Etter 14 års fartstid på Oslo Børs har han blitt hentet inn til en ny toppstilling i rederiet Wallenius Wilhelmsen, hvor han skal lede selskapets globale IT-infrastruktur og operasjon.

- Hovedforskjellen ligger vel i at denne jobben er spredt over hele verden. Det var det som var tiltrekkende, forklarer Hellum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere