*Nettavisen* Økonomi.

Toppsjef ut av krisebank

Foto: Gautam Singh (AP / Scanpix)

Bare en måned etter at Merrill Lynch ble overtatt av Bank of America slutter toppsjef John Thain.

22.01.09 18:24

Tidligere konsernsjef i meglerhuset Merrill Lynch, John Thain, fikk ingen lang karriere etter at konsernet ble overtatt av USAs største bank, Bank of America.

NA24 - din næringslivsavis

CNBC melder at Thain torsdag morgen var i et møte med konsernsjef Ken Lewis for å diskutere sin fremtid i det nyfusjonerte selskapet. Det endte med avskjed.

Thain hadde fått rollen som leder av den globale bankvirksomheten i det nye selskapet.

Nyheten kommer også bare en uke etter at Bank of America leverte sitt første kvartalstap på 17 år. Bank of America fikk et tap på 1,79 milliarder i fjerde kvartal. Det tilsvarer 48 cents per aksje. Kredittap og store nedskrivninger ga helrøde tall. Nedskrivningene ble på 10,47 milliarder dollar i kvartalet.

Bank of America fikk en livlinje fra de amerikanske myndighetene tidligere i måneden. Planen er at myndighetene skyter inn 20 milliarder dollar gjennom å få foretrukne aksjer med garantert utbytte på 8 prosent, og at de garanterer for 118 milliarder dollar i tap.

Det var da det stormet som verst under finanskrisen at Bank of America overtok meglerhuset Merrill Lynch. Meglerhuset gikk på et tap på 9,62 dollar per aksje som gir et underskudd på 15,31 milliarder dollar.

Thain var forøvrig kjent for å ha gitt grådigheten på Wall Street et ansikt. I 2007 hadde han utbetalt astronmiske 83,1 millioner dollar i lønn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.