*Nettavisen* Økonomi.

Toppsjefen går etter resultatsmell

RXT-sjefen går etter at selskapet melder om svakt resultat og prekært pengebehov.

25.02.09 09:30

Det børsnoterte selskapet Reservoir Exploration Technology (RXT) kommer med en rekke dårlige nyheter onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet varsler først at resultatet for fjerde kvartal 2008 blir svakere enn tidligere ventet og guidet. Hovedgrunnen til dette er nedskrivninger på eiendeler, lav produksjon, lavere lønnsomhet og forsinkelser i Nordsjøen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Så sent som i november var selskapet svært positive med tanke på resultatutsiktene for 2009.

HTML EMBED

Selskapets administrerende direktør, Michael Scott, går av etter disse nyhetene. Selskapet skriver i meldingen at man håper Scott fortsatt vil være tilgjengelig på konsulentbasis. Styreformann William McCall tar over som adm. dir. midlertidig.

På grunn av utsettelsene i Mexico-gulfen, de svake resultatene i fjerde kvartal, sen betaling fra enkelte kunder og forsinkelser har det oppstått et prekært behov for friske penger i selskapet. I meldingen skriver selskapet at det har fått lånetilsagn fra Lime Rock Partners, som er aksjonær i selskapet, men at dette kortsiktige lånet avhenger av at selskapet henter inn 30 millioner dollar i ny egenkapital.

Som en del av innsparingene skal de ledende ansatte ha gått med på et ikke nærmere angitt lønnskutt, og man ser også nærmere på andre besparende tiltak. Investeringsnivået for 2009 vil bli holdt på et absolutt minimum, skriver selskapet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag