NA24.no

Toppsjefer forlater ICA

Matvarekjempen omorganiserer organisasjonen.

Matvarekjempen ICA omorganiserer. To av selskapets toppsjefer forsvinner ut av selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Omorganiserer
ICA melder i en pressemelding at store deler av ICAs nåværende konsernfunksjoner integreres i datterselskapene, først og fremst i Sverige. Den nye organisasjonen ska lede til mer effektive arbeidsprosesser og gi mulighet til visse kostnadsreduksjoner og enklere administrasjon på konsernnivå, opplyses det.

ICA Sverige får dermed ansvaret med å koordinere enkelte oppgaver for andre selskap i konsernet.

– For å kunne møte forholdene på de ulike markedene gjelder det å skape forutsetninger til å tilpasse butikker og sortiment til kundenes ulike behov i Sverige, Norge og de baltiske landene, sier konsernsjef Kenneth Bengtsson i ICA AB.

To toppsjefer går
I forbindelse med forandringene har viseadministrerende direktør Anders Nyberg i ICA-konsernet valgt å forlate selskapet sammen med toppsjefen for ICA Sverige, Anders Nyberg.

I tredje kvartal fikk ICA-konsernet et overskudd på 550 millioner svenske kroner. Det er en reduksjon på 25,3 prosent sammenlignet med 736 millioner i samme periode i fjor. Nettoomsetningen endte på 22, 7 milliarder kroner, opp 10 prosent fra fjoårets 20,7 milliarder. Driftsresultatet endte på 633 millioner, ned 14 prosent fra fjoårets 733 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere