NA24.no

Torskeselskap kjøper og restrukturer

Sist oppdatert:
Ber om penger fra aksjonærene og velvilje fra långiverne.

Codfarmers restrukturer gjelden og vil i den forbindelse gjennomføre en rettet emisjon.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Totalt vil norske og internasjonale profesjonelle investorer få tilbud om å tegne seg for aksjer i emisjonen som skal tilføre Codfarmers mellom 30 og 50 millioner kroner. I tillegg har de valgt å kjøpe opp torskeoppdrettselskapet NAP Marine. Enkelte av eierne i NAP Marine har gitt tilsagn om å delta i kapitalutvidelsen med 15 millioner kroner, og vil i tillegg få oppgjør i Codfarmers-aksjer i forbindelse med oppkjøpet.

Tegningskursen og antall aksjer vil bestemmes av en bookbuilding-prosess, men eierne i NAP Marine har gitt sitt tilsagn om å delta i emisjonen med forutsetningen om at kursen ikke overstiger 5,50 kroner per aksje. Sluttkursen onsdag lå på 4,76 kroner.

Reduserer gjelden
I sammenheng med emisjonen skal Codfarmers også restrukturer det utestående konvertible obligasjonslånet de har. Dette lånet forfaller i 30. november 2011, og vil bli redusert med 50 millioner kroner gjennom at det konverteres til aksjer. Obligasjonseierne vil motta nye aksjer tilsvarende minimum 34,5 millioner kroner.

Det vil gjenstå 50 millioner kroner i det konvertible lånet og løpetiden vil forlenges slik at halvparten forfaller 30. november 2012 og restbeløpet forfaller 30. november 2013. Nå innkalles obligasjonseierne til et møte i begynnelsen juli og tilbudet forutsetter at forslaget blir vedtatt med to tredjedelers flertall. Codfarmers har allerede mottatt aksepter fra et tilstrekkelig antall obligasjonseiere.

For å godta de endrede vilkårene vil kupongrenten ligge på 10 prosent per år i den forlengede perioden, og denne vil øke til 15 prosent hvis Codfarmers velger å betale rentene gjennom å utstede nye obligasjoner.

Torskeoppdretterne vil også gjennomføre en rettet emisjon til de aksjonærene som ikke fikk delta i den rettede emisjonen. Denne vil bli gjennomført ved at det tilbys to millioner nye aksjer med samme tegningskurs som i den rettede emisjonen. Det er aksjonærene som eier aksjer per 25. juni som vil få tilbud om å delta i reparasjonsemisjonen.

DnB Nor Markets og NRP Securities er tilretteleggere i forbindelse med emisjonen, og NRP vil også være rådgiver og tilrettelegger for endringene i det konvertible lånet.

Kjøper NAP
Codfarmers har inngått en avtale om å kjøpe minst halvparten av aksjene i NAP Marine AS, men vil også fremsette et tilbud på alle aksjene i NAP Marine. Hvis alle aksjonærene i NAP Marine aksepterer tilbudet vil de motta 3.599.046 aksjer i Codfarmers.

Med på kjøpet følger det med elleve ansatte og NAP Marine har over en million fisk i sjøen fordelt på to anlegg i Gildeskål kommune.

- Vi er meget fornøyd med oppkjøpet av NAP Marine AS. Selskapet har lang erfaring med produksjon av oppdrettstorsk. Lokalitetene til selskapet er i samme fjordbasseng som Codfarmers, og økte volumer gjør at vi kan hente kostnadssynergier og stordriftsfordeler gjennom hele verdikjeden. NAP Marine har en sterk balanse med liten gjeld. Selskapets eiere har ønsket å investere i vår aksjeemisjon som en del av transaksjonen, noe vi ser på som positivt, kommenterer administrerende direktør Michael Malling i Codfarmers.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere