*Nettavisen* Økonomi.

Torstein Hagen siktet i cruise-saken

– Vi samarbeider med politiet, skriver Viking cruises i en pressemelding.

09.10.15 12:19

(BA): Etter det BA får opplyst, er rederieier Torstein Hagen siktet i korrupsjonssaken i forbindelse med skipsdåpen i Vågen 17. mai.

– Vi samarbeider med politiet, skriver Viking cruises i en pressemelding fredag morgen.

Her er pressemeldingen fra rederiet:

«Viking Ocean Cruises er blitt kontaktet av Hordaland politidistrikt, som ønsker å innhente forklaringer i forbindelse med deres etterforskning av skipsdåpen i Bergen. Viking Ocean Cruises vil samarbeide med politiet om dette.

Viking Ocean Cruises er trygg på at selskapet ikke har gjort noe lovstridig i denne saken. Rederiet har fulgt helt normal forretningspraksis innen cruisenæringen hva dåp av skip angår. Dette er en praksis som er blitt gjennomført ved skipsdåp i årtier, og som vil praktiseres i fremtiden av vårt rederi - og andre rederier verden over.

Vi ble invitert til Bergen havn av lokale myndigheter og valgte derfor å legge skipsdåpen til Bergen. Vårt eneste ønske var, gitt rederiets sterke bånd til Norge og norske maritime tradisjoner, å gjøre noe positivt for Bergen og Norge. Vi synes derfor det er flott, gitt disse bånd, å ha norsk flagg og Bergen som hjemmehavn for skipet.

Viking Ocean Cruises har ikke hatt noen økonomiske fordeler i denne saken. Dette vil vi tydeliggjøre overfor Hordaland politidistrikt.

Viking Ocean Cruises planlegger å døpe flere skip i Norge, og å la dem seile under norsk flagg. Vårt neste skip vil døpes i Norge i 2016, noe som vil bidra til å styrke norsk sjøfartsindustri. Denne oppfatningen deles også av norske sjøfartsmyndigheter og norske sjømannsorganisasjoner, som i lang tid har arbeidet for å gjøre Norge til den foretrukne maritime administrasjon og øke antallet skip under norsk flagg. »

Saken oppdateres.

Les flere saker fra BA her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag