NA24.no

(Scanpix)

Toyota må ha kriselån

Går mot første underskudd på 59 år.

Den japanske bilgiganten Toyota Motor forventer et nettotap på i siste kvartal. Det vil i så fall bli det første underskuddet på 59 år. Nå ber konsernet om kriselån fra myndighetene.

NA24 - din næringslivsavis

Konsernets finansenhet kan komme til å be om et lån på 200 milliarder yen, eller 2 milliarder dollar, ifølge Bloomberg. Nyhetsbyrået viser til den japanske kringkasteren NHK.

- Toyota Financial Services er i samtaler med statseide Japan Bank of International Cooperation, ifølge pressetalsmann Toshiaki Kawai.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Bilprodusenten forventer et tap på 350 milliarder yen etter at salget kollapset i USA, med en nedgang på 31 prosent i forrige kvartal.

- Toyota burde dra nytte av hva som helst de kan få gjennom denne krisen. Pengene strømmer ikke akkurat i kapitalmarkedene for tiden, sier Hitoshi Yamamoto ved Fortis Asset Managament i Japan til Bloomberg.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere