NA24.no

Toyota opp 34 prosent

Sist oppdatert:
Mens GM kutter i utbytte og lønninger og Ford sliter vel så tungt, kan Toyota vise til sterk økning i fortjenesten.

Den japanske bilprodusenten rapporterte 34 prosent økning i fortjeneste i siste skattemessige kvartal, skriver The Car connection.

Mer i vente
Toyotas profit på 3,34 millioner dollar siste kvartal kan bli forbigått dersom bilsalget fortsetter i samme tempo i de kommende måneder, og om de fortsetter å ta markedsandeler fra GM og Ford som i dag.

Toyota planlegger å investere 12 milliarder dollar i nye produksjonsanlegg, som også kan hjelpe dem mot målet om å øke salget i USA med fem prosent inneværende år.

Sterk økning
I 2005 produserte Toyota-gruppen 8.232.143 biler. Det er en økning på over ni prosent fra året før. Utenfor Japan ble det produsert 17 prosent flere biler i 2005 enn i 2004.

Toyota-gruppen består av Toyota, Lexus, Daihatsu og Hino, og det var disse merkene til sammen som sto for produksjonen på over 8,2 millioner biler. Toyota alene produserte 7,36 millioner biler i 2005, som er en økning på 9,5 prosent i forhold til året før.

Over 3,6 millioner Toyotaer ble i fjor produsert utenfor Japan.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere