NA24.no

Foto: MIKE BLAKE (REUTERS)

Toyota-teori: - Skyldes kosmisk stråling

Sist oppdatert:
Kosmisk stråling kan være årsaken til løpske Toyota-biler.

Toyotas problemer med biler som akselererer ukontrollert kan skyldes kosmisk stråling.

Det er godt kjent at kosmisk stråling kan påvirke både data, prosessorer og minnebrikker og ifølge LiveScience mener forskere at stråling fra verdensrommet kan medvirke til Toyota-problemene som har ført til at selskapet har vært tvunget til å kalle tilbake millioner av nye biler.

Det skal være en anonym tipser som har satt amerikanske myndigheter på dette sporet. Tipseren skal ha gitt uttrykk for at det kan være svakheter ved utformingen av programvare og elektroniske komponenter som gjør Toyota-modeller sårbare for feil som følge av stråling.

Tester produkter
Seniorforsker Ewart Blackmore i det kanadiske selskapet TRIUMF - et firma som tester og analyserer strålingseffekter på produkter, sier til LiveScience at strålingsteorien kan ha noe for seg.

- Stråling er ganske visst en potensiell årsak til Toyotas problemer. Det vi ikke vet noe om er hva Toyota og andre bilfabrikanter gjør for å finne ut av og løse disse problemene, sier Blackmore.

Toyota har vært ledende i bilindustrien når det gjelder å ta i bruk nye elektroniske komponenter i modellene sine.

NASA skal granske
Ap meldte tirsdag at NASA og amerikanske National Academy of Sciences skal hjelpe trafikksikkerhetsmyndighetene i USA med å granske problemene med biler som gir gass av seg selv.

NASA skal granskeToyotas elektroniske gasspedalsystem og resultatene forventes klare til høsten.

National Academy of Sciences skal studere det samme fenomenet hos andre bilfabrikanter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere