NA24.no

Toyota-topper tiltalt for Ferrari-spionasje

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Tre tidligere topper i Toyotas Formel 1-team er tiltalt for industrispionasje mot Ferrari.

Tyske myndigheter har tiltalt tre tidligere topper i Toyota Motorsport for industrispionasje mot konkurrenten Ferrari, som har dominert Formel 1-sporten de siste årene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Saken dreier seg om utstyr for å teste luftmotstanden på biler. En tekniker som byttet jobb fra Ferrari til Toyota i 2002 skal ha tatt med seg en dataprogram for dette formålet, og Toyota-lederne skal ha brukt dette for å utvikle biler selv om de visste at det var ulovlig, ifølge tiltalen.

De tre er suspendert fra Toyotas Formel 1-team på grunn av saken. Ifølge Toyota har tyske påtalemyndigheter informert bilprodusenten om at de tre er Over Andersson, tidligere nestsjef, Gustav Brunner, tidligere sjefdesigner og Rene Hilhorst, som har hatt ansvar for utvikling rundt luftmotstand på bilene.

Toyota vil foreløpig ikke kommentere saken, men understreker at selskapet ikke er tiltalt.

Toyota Formula One hadde sitt beste år i 2005 etter å ha blitt med på sirkuset i 2002. Toyota-teamet ble nummer fire, ikke langt etter vinneren, Ferrari, som har dominert sporten de siste årene.

En av Toyota-førerne er Ralf Schumacher, bror av Ferraris Michael Schumacher.

Det har lenge vært mistanke om Toyota-spionasje mot Ferrari.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere