NA24.no

Toys R Us legger ned alle butikker i USA


TOYS R US-butikk i Birmingham i England. Kjeden har annonsert at den legger ned alle butikker i USA.
TOYS R US-butikk i Birmingham i England. Kjeden har annonsert at den legger ned alle butikker i USA. Foto: Aaron Chown (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
33.000 arbeidsplasser kan forsvinne i USA.

NEW YORK (Nettavisen): Leketøygiganten Toys R Us har informert sine ansatte om at selskapet har besluttet å legge ned, skriver The Washington Post.

Kjeden har ikke klart å ta tilbake markedsandeler i et tøft marked, skriver avisen.

Toys R Us erklærte seg konkurs i september i håp om å redde noen butikker og håndtere en massiv gjeld, men har konkludert med at det er for tøft å konkurrere med nettbutikker og massive allsidige butikker som Walmart og Target.

70 år gamle Toys R Us har 881 butikker rundt omkring i USA.

- Jeg har alltid ment at denne merkevaren og denne businessen burde eksistere i USA, sa daglig leder David Brandon til de ansatte onsdag.

Han mener at leverandører som ikke har gitt Toys R Us støtte den siste tiden, vilkomme til å angre.

- De kommer alle til å angre på det som skjer her, sa Brandon ifølge Market Watch.

– Vi setter et salgsskilt på alt, sa administrerende direktør David Brandon i en telefonkonferanse med ansatte i USA onsdag, ifølge The Wall Street Journal.

Butikkjeden ble grunnlagt i 1948 og har 65.000 ansatte globalt. Onsdag ble det også klart at kjeden stenger alle de 100 butikkene i Storbritannia og 3.000 ansatte risikerer å miste jobben.

I Norden drives 71 Toys R Us-butikker av den danske BR-eieren Top-toy, med totalt 4.000 ansatte. Så langt har de nordiske butikkene ikke blitt påvirket av krisen, men det er fortsatt usikkert hva som skjer videre. Ifølge Wall Street Journal skal selskapet legge ned butikkene i Frankrike, Polen og Spania, mens man planlegger å selge butikkene i Canada, Sentral-Europa og Asia.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere