NA24.no

Trådløst på stasjonen

Sist oppdatert:
Nå kan du surfe mens du venter på toget. Norges største jernbanestasjoner skal utstyres med trådløse nett.

Foreløpig er det kun Nationaltheateret, Oslo S og Lillestrøm som får trådløst nett, men i neste steg skal alle de 400 jernbanestasjonene i Norge får trådløst internett. Håpet er at store deler av utbyggingen skal gjennomføres i løpet av 2006.

Kommer i mars
Det er britiske The Cloud og bredbåndsleverandøren BaneTele som skal bygge ut de trådløse sonene.

Stadig flere av oss bruker bærbare pc-er, og nå utstyres også mobiltelefoner og bærbare spillmaskiner også med trådløst internett.

- I takt med dette øker behovet for Internett på offentlige steder, særlig blant reisende. Derfor er de store jernbanestasjonene et naturlig startpunkt for utrulling av trådløst Internett på offentlige steder i Norge, sier Matthias Peter, administrerende direktør i BaneTele, i en melding.

Installasjonen på Nationaltheateret, Oslo S og Lillestrøm skal være klar allerede i løpet av mars måned.

Letter forsinkelser
- Hver dag passerer over 100 000 personer disse tre stasjonene, og en raskt voksende andel av dem venter utålmodig på å kunne forbedre hverdagen og arbeidssituasjonen ved hjelp av internett, sier Peter.

I Sverige er så langt 46 jernbanestasjoner blitt utstyrt med trådløse nett, og utbyggingen fortsetter.

Roald Sandén, nordisk sjef i The Clouds, konstaterer at trafikken i de svenske nettene øker raskt:

- Forretningsreisende var de første til å se verdien av å for eksempel sjekke e-post, sende dokumenter eller kople seg til bedriftens nettverk mens de venter på toget. Nå er det stadig flere som bruker nettet vårt. Trafikken har doblet seg hver måned i høst og i vinter, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere