*Nettavisen* Økonomi.

Traff olje i Danmark

Altinex konsernsjef Olaf Ellingsen og styreleder Brian Jebsen Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Altinex har truffet på olje med letebrønnen Rau-1.

14.05.07 14:05

Altinex har truffet på bevegelig olje ved Rau-1-brønnen i Danmark. Den oppjekkbare riggen Noble George Sauvageau har boret vertikalt ned til 2.571 meter ved letebrønnen Rau-1 og traff på bevegelig olje i Palaeocene sandsten-reservoarer.

NA24 - din næringslivsavis

Det norske oljeselskapet har avsluttet boringen av letebrønnen. Samtidig ble tre sidespor boret for å anslå omfanget av størrelsen av oppsamlingen i Rau-funnet. Alle de tre sidesporene viser spor av olje og bekrefter reservoarmodellen.

Et omfattende arbeid av loggingen og stikkprøver ble gjennomført. Reservoarets produktivitet ble grundig testet og dette gjør at Altinex ikke trengte å gjennomføre en full produksjonstest. Alle de geologiske målene ble møtt.

Basert på de midlertidige funnene er Altinex optimistiske med tanke på kommersielt potensial og den raske utviklingen av Rau-funnet som ligger rundt 9 kilometer sørvest for produksjonsplattformen Cecilie.

Altinex vil nå som operator starte omfattende studier for å vurdere størrelsen og potensialet til Rau-oppsamlingen.

Som operatør har Altinex 40 prosent interesse i Rau-lisensen. Tyske RWE Dea har 40 prosent, mens Nordsøfonden har de resterende 20 prosentene. Rau-1-brønnen er den første som Altinex har boret som operatør i den danske delen av Nordsjøen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.