*Nettavisen* Økonomi.

Tråkk på Ronaldinho

Nike hyller verdens beste fotballspiller med en kolleksjon som heter Ronaldinho Tiempo.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den brasilianske fotballguden har nå fått navnet sitt på Nikes nye fotballkolleksjon, ifølge borsen.dk.

NA24 - din næringslivsavis

Navnet Ronaldinho Tiempo betyr Ronaldinho Æraen og skal ifølge Nike være et forsøk på å feire og ære en av tidenes beste fotballspillere. Selskapet håper nok også på å få solgt noen plagg i samme slengen.

Nike har produsert utstyret og noen spesielle fotballstøvler, som skal øke området foten treffer ballen, etter å ha jobbet sammen med fotballspilleren i lang tid både på og utenfor banen.

- Vi er veldig spente på lanseringen av Ronaldinho-serien. Vi har skapt vår første signaturkolleksjon i fotball rundt han, fordi han i særklasse bryter fotballspillets rammer og vekker interesse hos forbrukere verden over i kraft av hans unike spilestil, pasjon for spillet og personlighet, sier Joaquin Hidalgo, visedirektør for Nikes globale markedsavdeling, ifølge borsen.dk.

Nike har forøvrig også tidligere lånt navnetrekket til andre store sportsprofiler, som til gjengjeld får fett betalt. Både golfkongen Tiger Woods og basketstjernene Michael Jordan og Lebron James har tidligere fått navnetrekket sitt på sportskolleksjoner fra Nike. Men dette er første gangen at en fotballspiller får tildelt en egen kolleksjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.