NA24.no

Transeuro ber om gjeldskonvertering

Oljeselskapet med et bein i skifteretten ber om gjeldskonvertering.

Det canadiske oljeselskapet Transeuro har nå hamret ut en foreløpig løsning på selskapets akutte likviditetsproblemer. Løsning går i hovedsak ut på å be kreditorene gå med på en gjeldskonvertering med oppgjør i aksjer og tegningsretter.

NA24 - din næringslivsavis

I den forbindelse kaller selskapet nå eierne av selskapets obligasjonslån inn til obligasjonseiere møte for å behandle et forslag om gjeldskonvertering og delvis oppgjør av den utestående gjelden for ikke betalte renter.


Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I tillegg til gjeldskonvertering med oppgjør i form av aksjer og tegningsretter, så vil Transeuro selge ut deler av sin aksjeportefølje i oljeselskapet Eaglewood Energy Inc for å skaffe kontanter. Forslaget er å selge halvparten av eierandelen i Eaglewood, som de håper vil gi 313,5 millioner canadiske dollar i cash.

Første ledd
Målsetningen med denne første delen av en endelig finansieringsløsning, er å redusere utestående gjeld med omkring 40 millioner canadiske dollar. For en endelig løsning må selskapet i tillegg få inn frisk kapital.

Forslaget som nå ligger på bordet vil gi obligasjonseierne omkring 24,6 prosent av aksjene i selskapet, mens 49,8 prosent vil være eiet av dagens aksjonærer. Øvrige kreditorer og ansatte vil få 11,7 prosent, mens nye aksjonærer vil få en eierandel på 13,8 prosent. Dette er før tegningsretter blir benyttet.

Skeptiske
Norsk Tillitsmann som representerer obligasjonseierne skriver i innkalling at de synes de eksisterende aksjonærene blir sittende med en uvanlig stor eierandel uten å stille med frisk kapital.

De påpeker også at forslaget de skal ta stilling til kun er en kortsiktig løsning, og at deres posisjon vil bli svekket ytterligere ved neste restruktureringsrunde.

De ber obligasjonseierne konsultere med sine rådgivere før de tar stilling til forslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere