NA24.no

Transeuro finner olje og gass

Oljemyggen Transeuro har funnet olje- og gass i letebrønnen som nå bores i Ukraina.

Transeuro opplyser tidlig torsdag morgen at de har funnet både olje og gass i letebrønnen Karlavskoye 101 som nå er under boring i Ukraina.

NA24 - din næringslivsavis

Brønnen fikk en casing satt på 2.923 meter før boring inn i det forventede reservoaret startet. Boret har nå nådd 3.311 meter og foreløpig logging viser tilstedeværelse av både olje og gass i den øvre delen av reservoaret. Planen er nå å fortsette boringen ned til 3.550 meter for å sjekke fire dypere liggende prospekter.

Under joint-venture-avtalen med oljeselskapet RAG, så dekker sistnevnte 75 prosent av borekostnadene opptil 11 millioner dollar. Skulle kostnadene overstige 11 millioner dollar deles de overstigende kostnadene 50/50.

Vil bore mer
- Etter suksessen med Karlavskoye 101, ser partnerne for seg boring av en andre avgrensningsbrønn, karlavskoye 102, skriver Transeuro i en pressemelding.

Karlavskoye ble oppdaget ved Krim i 1961 og det er i perioden 1960 til 1990-tallet boret 18 brønner på feltet som betegnes som et stort gasskondensat-felt.

Etter gjennomføring av jointventure-avtalen med RAG vil de to selskapene ha en andel på 36 prosent hver av overskuddet fra feltet, mens resten går til en lokal partner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere