NA24.no

Transocean-frikjent anmelder Økokrim-topp

Sverre E. Koch (t.h.) varsler anmeldelse av Økokrims førstestatsadvokat Morten Eriksen for grov uforstand i tjenesten.
Sverre E. Koch (t.h.) varsler anmeldelse av Økokrims førstestatsadvokat Morten Eriksen for grov uforstand i tjenesten. (Scanpix/Kolonihaven.no/Montasje)
Sist oppdatert:
Sverre E. Koch, som tidligere denne måneden ble frikjent i Transocean-saken, anmelder nå Økokrims førstestatsadvokat Morten Eriksen.

For to uker siden avsa Oslo tingrett en fullstendig frifinnende dom i det som trolig er den største skattesaken som har vært ført for en norsk domstol. Økokrim valgte å anke deler av dommen, men lot være å anke frifinnelsen av Koch, som var en av tre tiltalte rådgivere.

Les også: Full frifinnelse i skattesaken

Les også: Økokrim anker tidenes skattesak

Koch, hvis frifinnelse dermed er rettskraftig, varsler nå anmeldelse av Økokrims førstestatsadvokat Morten Eriksen for grov uforstand i tjenesten. Koch mener at Eriksens etterforskning har vært «kritikkverdig og mangelfull», noe han vil utdype i anmeldelsen som trolig blir klar i løpet av uken, skriver Dagens Næringsliv.

– Morten Eriksen i Økokrim har misbrukt sin aktorrolle til å framskaffe opplysninger til skattekontoret, som skattekontoret ikke skulle ha hatt, sier Koch.

– Jeg mener det bør ha den konsekvens at han bør straffes for det jeg anmelder ham for. Når jeg anmelder, er det fordi jeg mener at det er grunnlag til å bli dømt for det. Dette er ikke revansjelyst, men også offentlig ansatte må tåle å bli pirket borti, sier Koch.

Eriksen hilser anmeldelsen velkommen.

– Etter mitt syn er det en god løsning med en anmeldelse slik at en uavhengig institusjon kan vurdere spørsmålet, sier Eriksen, som kaller Kochs beskyldninger «helt grunnløse». (©NTB)


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere