*Nettavisen* Økonomi.

Transocean surfer

Verdens største riggselskap kan vise til sterkere tall enn ventet i et hett riggmarked.

Det store amerikanske riggselskapet Transocean kan vise til et nettoverskudd på hele 621 millioner dollar i fjerde kvartal, eller 2,05 dollar pr. aksje. Det er imidlertid inkludert en rekke engangseffekter, og renset for dette endte resultat per aksje på 1,25 dollar i kvartalet.

Det er opp fra 45 cent i fjerde kvartal 2005, og bedre enn ventet. Analytikerne ventet i snitt 1,19 dollar pr. aksje ifølge estimater innhentet av Thomson First Call.

Driftsinntektene i kvartalet endte på 1.190 millioner dollar en økning på 54 prosent sammenlignet med samme periode året før og en oppgang på 16 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Samtidig påpeker konsernsjef Robert L. Long i Transocean at kostnadene kun økte med 2 prosent fra tredje til fjerde kvartal.

- Vi går inn i 2007 med en rekordhøy ordrebok og med en fortsettelse av det utmerkede markedet vi så gjennom 2006, sier Long.

Transocean besitter en flåte på 82 flyttbare offshore borerigger, blant annet 33 høyt spesifiserte halvt nedsenkbare borerigger og boreskip for operasjoner på større havdyp. Selskapet er priset til over 22 millairder dollar i New York.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.