Gå til sidens hovedinnhold

Trapper opp forskningen

Algeta varsler om et år med økt aktivitet - jakter fortsatt på partner.

Legemiddelselskapet Algeta hadde i første kvartal et underskudd på 39,6 millioner kroner - fem millioner mer enn samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Samtidig varsler selskapet at underskuddene kommer til å trappes opp i takt med en økt aktivitet utover året.

- 2009 vil være et år med høy aktivitet i Algeta. Året vil preges både av vår store fase III-studie og forsøk i forhold til andre kreftformer, samtidig som vi vil fortsette samtalene med en rekke selskaper med sikte på å inngå partneravtaler for Alpharadin, sier adm. direktør Andrew Kay.

Selskapet hentet inn 250 millioner kroner i friske penger i løpet av første kvartal, noe som sikrer selskapet finansiering videre. Det er i hovedsak produktet Alpharadin som trenger finansiering. Fase III-studien med Alpharadin for pasienter med benmetastaser fra prostatakreft ble påbegynt i fjor sommer. Etter at Algeta tidligere i år fikk grønt lys fra amerikanske legemiddelmyndigheter vil også amerikanske pasienter bli del av studien fra andre halvår.

- Algeta er nå i en svært gunstig posisjon. Forsøkene med Alpharadin går etter planen, vi har en god finansiell plattform og vi blir stadig tryggere på at Alpharadin vil være et legemiddel med et stort globalt potensial, sier adm. direktør Andrew Kay i Algeta.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto