NA24.no

Travelt kvartal for Dockwise

Tungløftsrederiet Dockwise viste sterk økning i første kvartal.

Det er nok å gjøre for Dockwise’ flåte av spesialskip som brukes til blant annet frakt av borerigger og luksusyachter. Rederiet økte omsetningen markert i årets tre første måneder fra første kvartal i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapets ordrebok har også vist vekst, både i forhold til fjoråret og utgangen av 2008. Totalt satt rederiet med 407 millioner dollar i oppdragsbøkene ved utgangen av første kvartal, opp henholdsvis 5 og 51 prosent sammenlignet med fjerde og første kvartal i fjor.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Vekst
Økt flåte og et uvanlig høyt nivå på rigglyttinger økte driftsinntektene fra 104 millioner dollar i fjor til 127,2 millioner dollar i årets første kvartal. Da er ikke periodiseringen av erstatning for fartøyet Mighty Servant 3 medregnet.

Driftsresultatet før avskrivninger som viser kontantstrømmen fra driften endte på 66,1 millioner dollar, opp fra 44,8 millioner i samme periode i 2008.

Nettoresultatet lød på 27,3 millioner dollar, opp fra 7,4 millioner i første kvartal i fjor og 224,4 millioner i fjerde kvartal.

Vanskelig å spå
Rederiet merker nå at ledetidene i markedet har gått ned, som for en rekke andre bransjer, blant annet i riggbransjen, som er store kunder hos Dockwise. Kundene har blitt mer forsiktige enn tidligere, mens aktiviteten innen frakt av yachter har fått en smell som følge av finanskrisen.

Utsiktene for første halvår i år rapporteres imidlertid som gode for rederiet, og de er også optimistiske for 2010, hvor det allerede er inne ordre for nær 200 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere