*Nettavisen* Økonomi.

Tre døde i campingvognbrann i Rogaland

Tre personer omkom i en brann i en campingvogn på Sokn Camping tidlig lørdag morgen. Vogna var overtent da nødetatene kom til stedet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Tre personer mistet livet i en brann i en campingvogn på Sokn Camping i Rennesøy kommune i Rogaland tidlig lørdag morgen. Alle tre er fra Rogaland.

14.04.18 12:43

– Vi har en formening om hvem de tre omkomne er, men det er for tidlig å gå ut og bekrefte det på grunn av at vi ikke har sikker identitet, sier etterforskningsleder Per Gunnar Kvame i Sørvest politidistrikt til NTB.

Ifølge Stavanger Aftenblad opplyser politiet at de tre er hjemmehørende i Rogaland.

Kommunens kriseteam arbeidet på stedet utover formiddagen for å ivareta campinggjestene som ble evakuert til en restaurant i nærheten.

I 11-tiden var politiet fortsatt på stedet med kriminalteknikere og annet personell som hovedsakelig avhører vitner.

– Vi vet ikke hvor brannen startet. Det har heller ikke vitner gitt oss noen gode opplysninger om. Vi håper de kriminaltekniske undersøkelsene skal gi oss et svar på det, sier Kvarme.

Helt utbrent

Han betegner campingvogna der de tre omkomne ble funnet som helt utbrent.

– Det vil ta noe tid å få brakt identiteten deres på det rene, sier etterforskningslederen som regner med at politiet kan si noe konkret om det en gang ut i neste uke.

– Det var en kraftig brann, så andre campingvogner kan også ha blitt brannskadd. Men det er ikke meldt om andre personskader, sier Kvarme.

Politiet fikk melding om brannen klokka 5.24. Campingvogna var overtent da nødetatene kom til campingplassen på øya Sokn rett nord for Stavanger.

Operasjonsleder Henning Andersen i Sørvest politidistrikt sa til NTB i 6-tiden lørdag at det først hadde vært sterk vind i området, men den avtok, noe som avgrenset skadeomfanget. Klokka 6.15 meldte brannvesenet at ilden var slukket.

Campinggjester i sjokk

Campinggjestene er i sjokk etter nattens tragiske hendelse, ifølge Stavanger Aftenblad. Noen tok turen bort for å se den utbrente vogna, som politiet har sperret av og dekket med en presenning.

– Alle er berørt av det som har skjedd. Det er helt forferdelig, sier Åshild Egeli, talsperson for velforeningen på Sokn Camping.

Marit Wang og hennes mann sov i campingbilen like ved den utbrente campingvogna.

– Jeg våknet plutselig av et stort smell. Først trodde jeg noen skøyt opp raketter. Mannen min løftet på gardinet og så at campingvogna ved siden av sto i full fyr, sier hun.

Politiets innsatsleder Helge Hagen opplyser at den sterke varmen førte til skader på nabovogna.

– Den har fått sprekker i rutene på grunn av varmeutvikling. Heldigvis var det vindstille i natt. Ellers kunne dette fått helt andre konsekvenser, sier Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.